Suriye'de Türk bayrağını yaktılar! SMO: Bunun hesabını soracağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "Esad ve muhalif grupları barıştırmalıyız" çıkışından sonra Azez ve Cerablus'ta bazı gruplar sahaya inerek, Türkiye karşıtı gösteriler düzenledi. Türk bayrağı ateşe verildi, TSK'ya ait zırhlı araçlar taşlandı.

GİRİŞ 12.08.2022 11:51 GÜNCELLEME 12.08.2022 11:56
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı'nda Suriye konusunda yaptığı açıklamada, "Suriye içinde belirli ajandası olan teröristleri temizlemek için bu operasyonları yapıyoruz. Astana'nın amacı bu sorunu çözüme kavuşturmak. Bunun yolu da diplomasi masasından geçiyor. Muhalefetle Suriye rejimini bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde anlaşma olmaz. Artık 11 yılı geçti. Çok insan öldü, çok insan ülkesini terk etti. Bu insanlar ülkesine dönmeli. Bunun için kalıcı barış olması lazım. Ateşkes olmadan yeniden inşa konusunda kimse yardım etmek istemiyor. Bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'ndan son dakika Suriye açıklaması: Anlaştırmamız lazım!Çavuşoğlu'ndan son dakika Suriye açıklaması: Anlaştırmamız lazım!

Çavuşoğlu'nun "Esad ve muhalif grupları barıştıracağız" açıklamasından sonra Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) kontrolünde olan Azez ve Cerablus bölgelerinde hareketlilik yaşandı.

TÜRK BAYRAĞINI YAKTILAR

Türk bayraklarını yakan bir grup gösterici, Türkiye'nin yapmış olduğu bölgedeki hizmetleri de hedef aldı. Osmanlı Millet Bahçesi'nin önündeki Ay-Yıldız tahrip edildi, SMO bayrakları açıldı.

TÜRKİYE ALEYHİNDE SLOGANLAR

Kentte konvoylar yaparak Türkiye karşıtı slogan atan SMO taraftarları, Esad ile barışmayacaklarını ileri sürdü.

TSK ZIRHLISINI TAŞLADILAR

Azez Emniyet Müdürlüğü'nü basan bir grup, TSK'ya ait zırhlıları taşladı. Suriye'de görevli olan tüm TSK personeli alarm durumuna geçti.

SMO: HESAP SORULACAK

Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti bayrağı, Suriye devriminin bayrağı gibi, gururun simgesi, zaferin unvanı, büyük bir halkın amblemidir ve yeri kahramanların başlarının ve şehitlerin bedenlerinin üzerindedir. Haddi aşanlardan hesap sorulacak" ifadelerine yer verildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 50
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    SMO ya hepimizin göreceği şekilde hesabı görün yada Biz sizin hesabınızı görürüz.Sizi Esed ve Ruslarla başbaşa bırakmaya kalmaz birde biz tepenize bineriz bilesiniz.Nankörsünüz nankör
    Cevapla
  • Ulubatlı hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahatliklari bitecek tabiki yazıklar olsun bunlara ne bunun gibilerine.hakem olan Rabbim iz herşeyi layıkıyla ,yerine getirir.Elhamdulillah.
    Cevapla
  • Denis ciplenko 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet işlerinin de vicdana yer yokmuş.vardir devletimizin bir bildiği.
    Cevapla
  • Gokhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekliyorduk.besle kargayi oysun gozunu
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle çok doğru.
    Cevapla
  • İlginç 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen veryansın.tc vatandaşı olup bayrak yakan yokmu
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Gezi de de bayrak yakanlar Türk tü değil mi olayı provake etmek isteyenler de olamaz mı, Özgür Suriye ordusu bir kere sadece Arap değil savaştan kaçmayan cesurca savaşan Türklerden oluşuyor eleştirirken Türk kardeşlerimizi de düşün
    Cevapla
  • mülteciler dönmeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de her milletten 10 milyona yakın mülteci var, zaten işsizlik büyüyor, güvenlik sorunu da ortaya çıktı. mültecilerin büyük kısmının ülkelerine geri gönderilme vakti geldi bence, misafirperverliğin de bir sonu olmalı...
    Cevapla
  • TANER 1 yıl önce Şikayet Et
    Gitmezler beleş bir ülke varken neden gitsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi