ABD'nin hedef gösterdiği Paraguay Devlet Başkan Yardımcısı istifa etti

Paraguay Devlet Başkan Yardımcısı Hugo Velazquez, ABD'nin kendisini yolsuzlukla suçlamasının ardından görevini bırakacağını açıkladı.

ABD'nin hedef gösterdiği Paraguay Devlet Başkan Yardımcısı istifa etti
ABD'nin hedef gösterdiği Paraguay Devlet Başkan Yardımcısı istifa etti
GİRİŞ 13.08.2022 02:31 GÜNCELLEME 13.08.2022 02:36
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Paraguay basınında çıkan habere göre, Velazquez, katıldığı radyo programında, ABD'nin kendisini yolsuzlukla suçlamasına ilişkin, "(ABD'li) Büyükelçinin basın toplantısını duydum, gerçekten başımdan aşağı soğuk su döküldü. Neyi kastettiğini bilmiyorum." dedi.

İSTİFASINI KONGREYE SUNACAK

Velazquez, ABD'nin suçlamalarının kendisini kötü durumda bıraktığını ifade ederek, "Seçimlerde Devlet Başkanlığı adaylığından çekileceğim ve gelecek hafta Devlet Başkan Yardımcılığı görevimden istifamı Kongre'ye sunacağım." diye konuştu.

İDDİALARI REDDETTİ

Kendisine yönelik suçlamaların, uğruna mücadele ettiği prensiplerle çeliştiğini belirten Velazquez, bu iddiaları reddetti.

YOLSUZLUKLA SUÇLANIYOR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, açıkladığı listede Velazquez'in "ciddi yolsuzluk" eylemlerine karıştığını ileri sürmüştü.

ABD'nin Asuncion Büyükelçisi Marc Ostfield de düzenlediği basın toplantısında Velazquez'i, kendisinin talebiyle yakın çevresinden bir kişinin bir devlet görevlisine 1 milyon dolardan fazla rüşvet teklif etmekle suçlamıştı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 16
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be! ABD istedi diye Başkan Yardımcısı istifa ediyor. ABD'ye tam bağımlı bir ülkeymiş Paraguay. İyi ki Paraguay'da yaşamıyorum.
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Işte bu: adam yolsuzluk işlerine karışmış ve ABD'nin tapeleri ve bilgileri var. Şimdi bu adam ya ABD'nin politikasını desteklemiyor ya da ABD'nin başka bir devlet başkanı adayı var. Ne anladık? Birçok devletler bu büyük şeytan ABD'nin elinde. Yani dünyada ABD cirit atıyor ve bizim ileri zekalı kemalistler bunu demokrasi anlıyor. Yerin dibini batın, HEPİNİZ
    Cevapla
  • Yollu 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD dünyanın en yollu devleti sanki, ,vahşiliğinden aynaya bakmaya cesaret edemiyor.
    Cevapla
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Ülkeleri Halkları abd li kim var ise istenmeyen kişiler ilan etmeliler. Kahrolsun abd Kahrolsun israil Kahrolsun batı. Dünya insanlığının tek düşmanları.
    Cevapla
  • Abd 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan yani.
    Cevapla
  • Öktem 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytan amerika
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler