Çin, dünyanın en güçlü mıknatısını geliştirmeyi başardı

Çin'in Hefei kentinde manyetik alan rekoru kırıldı. Çin'in geliştirdiği mıknatıs ile 45,22 tesla'lık sabit bir manyetik alan oluşturuldu. Bu, Dünya'nın manyetik alanından bile bir milyon kat daha güçlü olduğu anlamına geliyor.

Çin, dünyanın en güçlü mıknatısını geliştirmeyi başardı
Çin, dünyanın en güçlü mıknatısını geliştirmeyi başardı
GİRİŞ 17.08.2022 11:27 GÜNCELLEME 17.08.2022 11:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

South China Morning Post'un (SCMP) bir haberine göre, Çin'in güneydoğusunda bulunan Hefei kentindeki bir laboratuvarda, bilimsel araştırmalar için dünyanın en güçlü mıknatısı üretildi.

Mıknatısın kabaca bir madeni para büyüklüğünde olduğu ve bu boyutuna rağmen Dünya'nın manyetik alanından bir milyon kat daha güçlü olan 45.22 tesla'lık sabit bir manyetik alan oluşturduğu belirtildi.

Çin Bilimler Akademisi'nde görev yapan araştırmacılar, Sürekli Yüksek Manyetik Alan Tesisi'nde (SHMFF) oluşturdukları bu mıknatısla, Çin'de ve dünyada manyetik teknolojinin gelişmesinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Geçmişte en güçlü manyetik alan rekoru 45 tesla (T) ile 1999 yılında ABD'de bulunan Ulusal Yüksek Manyetik Alan Laboratuvarı'nda kaydedilmişti.

2016 yılında ise ABD merkezli MagLab, 30 megavatlık güç girişi ile 45,5 tesla (T) şiddetinde bir manyetik alan oluşturmuştu.

Dünya çapındaki araştırmacılar, dünyanın fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltabilecek nükleer füzyon enerjisinin büyük potansiyelinden yararlanmak amacıyla, uçak gemilerini kaldıracak kadar güçlü mıknatıslar geliştiriyor.

Manyetik alan projesinde baş bilim adamı olan Profesör Kuang Guangli, Anhui News web sitesine ekibin gezegendeki en güçlü mıknatısı inşa etme hedefine ulaştığını söyledi.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 5
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    o da bir sey mi bizim odunlar gunluk yeni heykel yapiyor gelisme var yuzen balina heykeli bile yaptik cin cok geri kalmis heykel yapanlara baka
    Cevapla
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    yecüc mecüc istilası
    Cevapla
  • Evren 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah bismilah Evreni keşif etmek için BÜYÜK bir adım daha yaklaştık Müthiş gelişme çok umut heyecan verici ÇİN IŞIK HIZINDA UZAY ARACI YAPILMASI kaçınılmaz EVRENDE YANLIZ OLDUP OLMADIĞIMIZIN KANITLAMA ZAMANIDIR
    Cevapla
  • Habeş 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin En yakın zamanda galaksiler arası ışık hızından aşan uzay aracı zaman makinası yapma ihtimalı 100/80 dayandı belkide yapmıştır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gercekten Super Simdi Dunyanin Yeni Sahibi CIN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'de değişim: 2K formülü
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!