Zelenskiy: BM, Zaporijya'nın Rus birliklerinden arındırılmasını sağlamakla yükümlü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ​​​​​​​Birleşmiş Milletlerin (BM) Zaporijya Nükleer Santrali’nin güvenliğini ve Rus birliklerinden tamamen arındırılmasını sağlamakla yükümlü olduğunu söyledi.

Zelenskiy: BM, Zaporijya'nın Rus birliklerinden arındırılmasını sağlamakla yükümlü
Zelenskiy: BM, Zaporijya'nın Rus birliklerinden arındırılmasını sağlamakla yükümlü
GİRİŞ 18.08.2022 18:47 GÜNCELLEME 18.08.2022 18:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Ukrayna’nın Lviv kentinde bir araya geldiklerini bildirdi.

Görüşmede, tahıl girişiminin uygulanmasında koordinasyonu sürdürme konusunda mutabık kaldıklarını kaydeden Zelenskiy, “(Tahıl koridorunun) gelişmesi için olası yönleri, ayrıca Ukraynalıların yasa dışı ve zorla sınır dışı edilmesi, askeri ve sağlık personelimizin esaretten serbest bırakılması gibi konuları tartıştık.” ifadelerini kullandı.

Zelenski'den Zaporijya açıklaması: Türkiye de tehlike altında, büyük felakete yol açarZelenski'den Zaporijya açıklaması: Türkiye de tehlike altında, büyük felakete yol açar

Zelenskiy, görüşmede özellikle Rusya’nın Zaporijya Nükleer Santrali’ne yönelik nükleer şantajını ele aldıklarını belirterek “Saldırganın bu kasıtlı terörü, küresel feci sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle BM, bu stratejik tesisin güvenliğini ve Rus birliklerinden tamamen arındırılmasını sağlamakla yükümlüdür.” ifadesini kullandı.

Söz konusu görüşme ile ilgili Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada ise BM Genel Sekreteri Guterres’in Rusya’nın esir altındaki Ukraynalı askerlere yönelik saldırısının gerçeklerini ortaya çıkarmak için Olenovka’ya bir BM misyonunu gönderme çalışmaları hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    sen o santralı bombalamaya devan et,patlasın.İlk önce kendi halkın etkilenecek,Kendi işini kendin halletmeyi öğren.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde