Fransa ile Cezayir’in imzaladığı anlaşmanın detayları belli oldu... Yüzde 50 artıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Cezayir ziyaretinde mevkidaşı Tebbun ile imzaladığı anlaşmaya göre Fransa Cezayir’den aldığı doğal gazı yüzde 50 artıracak. Cezayir İtalya'ya doğal gaz sevkiyatını yüzde 113 oranında artırma kararı almıştı.

Fransa ile Cezayir’in imzaladığı anlaşmanın detayları belli oldu... Yüzde 50 artıyor
Fransa ile Cezayir’in imzaladığı anlaşmanın detayları belli oldu... Yüzde 50 artıyor
GİRİŞ 28.08.2022 22:52 GÜNCELLEME 28.08.2022 22:52
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Fransa Hükümet Sözcüsü Oliver Veran, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Cezayir ziyareti sırasında bu ülkeden daha fazla doğal gaz satın alınması konusunda anlaşma sağlandığını teyit etti.

Veran, anlaşmayla ilgili ayrıntılı açıklamanın daha sonra yapılacağı belirtirken, Europe 1 televizyon kanalı Fransa’nın Cezayir’den aldığı doğal gazın yüzde 50 artırılacağını duyurdu.

Macron, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada enerji kaynaklarını çeşitlendirme yolunda ülkesinin önemli adımlar attığını belirterek, doğal gazda Fransa’nın yüzde 20 oranında yurt dışına bağımlı olduğunu, bunun yüzde 8 ila 9 oranındaki bölümünün Cezayir’den yapılan ithalatla karşılandığını söylemişti.

Fransa'da odun dönemiFransa'da odun dönemi

388 milyar dolar bile kurtarmıyor: Avrupa'yı sarsan büyük kriz!388 milyar dolar bile kurtarmıyor: Avrupa'yı sarsan büyük kriz!

Kış ayları için yeterli doğal gaz stokunun bulunduğunu belirten Macron, depoların yüzde 90 dolu olduğu güvencesini vermişti.

AVRUPA'NIN DOĞAL GAZ İHTİYACININ YÜZDE 11'İNİ CEZAYIR KARŞILIYOR

Nükleer santraller konusunda zengin potansiyele sahip Fransa, enerji ihtiyacının yüzde 70’ini bu santrallerden karşılıyor.

İTALYA’YA YÜZDE 113 ORANINDA ARTIŞ

Cezayir son olarak, İtalya’ya yıl sonuna kadar “Transmed” boru hattı üzerinden yapacağı doğal gaz sevkiyatını yüzde 113 oranında artırma kararı almıştı.

Cezayir, 2022 yılı başından bu yana İtalya’ya 13,9 milyar metreküp doğal gaz sattı. Afrika’nın en fazla doğal satan ülkesi Cezayir, Avrupa’nın doğal gaz ihtiyacının yüzde 11’ini karşılıyor.

Macron'dan Cezayir'de Türkiye için küstah sözlerMacron'dan Cezayir'de Türkiye için küstah sözler

Türkiye'den Macron'un küstah sözlerine tepkiTürkiye'den Macron'un küstah sözlerine tepki

- ÇÖZÜM BEKLEYEN TARİHİ SORUNLAR

Cezayir ile Fransa, yıllardır Fransız yetkililerin vermeyi reddettiği Cezayir arşivi ve Paris'teki İnsan Müzesi'nde bulunan halk devrimi liderlerinin kafataslarının iadesi başta olmak üzere olağanüstü 4 tarihi dosyayı müzakere ediyor.

Cezayir makamlarına göre, üçüncü dosya Fransa'nın 1960 ve 1966 yılları arasında Cezayir çölünde gerçekleştirdiği nükleer denemelerin kurbanları için tazminat, dördüncü dosya ise Bağımsızlık Savaşı (1954-1962) sırasında kaybolan 2 bin 200 kişinin akıbetinin açıklığa kavuşturulmasıyla ilgili.

Fransa, sömürgeciliğe karşı halk direnişinin sembol isimlerinden bazılarının kafataslarının 2020'de teslim edilmesi dışında Cezayir'in hiçbir talebine yanıt vermedi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 58
  • Toyoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünü unutup da veya unutmadan o yaratığı o ülkeye sokmak ne kadar acı. Bir de dedelerini katleden zalımları soğuktan korumak için onlara gaz vermek. Pes desem de yetmez ki.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlık ve insani değerler düşmanı şeytani Vahşi Batı, insan hakları ve medeniyet maskesi altında, Osmanlıyı sömürgeci olmakla suçlayan İslam Coğrafyasının zenginliklerini böyle hortumluyor.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Cezayir arşivini neden versin Osmanlı korkusu var çünkü... Kansız sömürücüler.
    Cevapla
  • Ordulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Cezayir zulümü hak ediyor demek. Yılardır Fransa zulüm etti, ders almadılar demek. Celadına aşık olan Cezayir kâfir den kopamıyor. Yazık .
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Libya'nın başına gelen Cezayir'in başına gelmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...