Gözler 26 Eylül'de! NASA'nın DART uzay aracı çarpacağı asteroidi ilk kez görüntüledi

NASA'nın milyar dolarlık asteroid yönünü değiştirme deneyinde kullandığı DART uzay aracı 26 Eylül'de çarpacağı asteroid ile ilk kez karşı kaşıya geldi.

Gözler 26 Eylül'de! NASA'nın DART uzay aracı çarpacağı asteroidi ilk kez görüntüledi
Gözler 26 Eylül'de! NASA'nın DART uzay aracı çarpacağı asteroidi ilk kez görüntüledi
GİRİŞ 08.09.2022 12:11 GÜNCELLEME 08.09.2022 12:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NASA tarafından yürütülen DART deneyinde sona yaklaşıldı. Geçtiğimiz yıl uzaya gönderilen uzay aracı Didimos isimli asteroide kasten çaptırılarak imha edilecek. Görevin amacı ise asteroidin yönünü değiştirmek. Çarpışmanın tarihi ise 26 Eylül olarak açıklandı.

Didimos asteroidi Dünya için bir tehdit oluşturmuyor, ancak NASA gelecekte Dünya'yı asteroidlerden koruyabilmek için asteroidin yolunu değiştirip değiştiremeyeceğini öğrenmek istiyor.

DART'ın Didymos Keşif ve Asteroid Kamerası (DRACO) tarafından Temmuz ayında çekilen ve NASA tarafından bu hafta yayınlanan görüntü, uzay aracının hedefi olan Didimos'u gösteriyor. Asteroid şu anda DART'tan yaklaşık bir milyon mil (1 milyon 609 bin 344 km) uzakta bulunuyor.

NASA, ekibinin DRACO'nun asteroidi henüz tespit edip edemeyeceğinden emin olmadığını, ancak sayısız görüntüyü bir araya getirdikten sonra nihai resmi iyileştirip Didimos'u tam olarak belirleyebildiğini söyledi.

Dünyanın en pahalı deneyinde sona gelindi! Bir uydu aracı asteroide kasten çarptırılacakDünyanın en pahalı deneyinde sona gelindi! Bir uydu aracı asteroide kasten çarptırılacak

DRACO, DART'ın taşıdığı tek araç. Bu araçla uzay aracı asteroide yönlendirilecek. Özellikle de DART'ın kendi başına gezinmesi gerekeceği çarpışmadan önceki son dört saat için bu parça büyük öneme sahip.

Ekip, önümüzdeki üç hafta boyunca bir dizi yörünge düzeltme manevrası yaptıktan sonra, asteroide çarpmadan 24 saat önce, çarpma noktasını 1,2 mil (2 kilometre) mesafeden belirlemeyi hedefliyor.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    bravoo..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar