Ukrayna karşı taarruza geçti, Rus askerleri geri çekildi: Donetsk'i geri alacağız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna ordusunun karşı saldırısının başarıyla sürdüğünü belirterek, 2 bin kilometrelik alanın kontrolünü geri aldıklarını duyurdu. Zelenski, "Tüm Donetsk bölgesi kurtarılacak" dedi.

GİRİŞ 11.09.2022 11:35 GÜNCELLEME 11.09.2022 13:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ulusa sesleniş konuşmasında sahadaki son gelişmeleri değerlendiren Volodimir Zelenski, barışın sadece Ukrayna bayrağıyla geleceğini ifade ederek, "Ukrayna her zaman geri döner. Bunu iyi şekilde gösteriyoruz. Tüm Donetsk bölgesi kurtarılacak, Ukrayna, gerektiği gibi, topraklarımızın her yerinde olması gerektiği gibi yeniden güvende ve mutlu olacak. Rusya sadece keder ve ıstırap getirdi. Barış olacak. Barış, Ukrayna bayrağıyla, ordumuzla gelecek" dedi.

Ukrayna'dan karşı taarruz: Bazı bölgeler geri alındıUkrayna'dan karşı taarruz: Bazı bölgeler geri alındı

Zelenski: Harkov'da 30 yerleşim yeri işgalden kurtarıldıZelenski: Harkov'da 30 yerleşim yeri işgalden kurtarıldı

Rusya duyurdu: İki şehirden birliklerini geri çekiyorRusya duyurdu: İki şehirden birliklerini geri çekiyor

"2 BİN KİLOMETRELİK ALANI KONTROL ALTINA ALDIK"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ordunun kurmaylarıyla görüşmelerinin sürdüğünü ve gerekli adımların atıldığını belirterek, "Bugün Başkomutanlık Karargahı ile bir toplantı yaptım. Operasyon bölgelerinin komutanları ön saflardaki duruma ilişkin raporlar sundu. Gerekli kararlar alındı. Ramstein Hava Üssü'ndeki toplantının sonuçlarına ilişkin Savunma Bakanı Reznikov'un raporunu dinledik. Askerlerimizin cephede farklı yönlerde hareketi devam ediyor. Şu an itibariyle, Eylül ayının başından bu yana aktif faaliyetlerin bir parçası olarak, topraklarımızın yaklaşık 2 bin kilometresi kurtarıldı" ifadelerini kullandı.

"RUSLARIN KAÇMASI ONLAR İÇİN EN İYİ SEÇENEK"

Zelenski, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neticede Rusların kaçması, onlar için en iyi seçenektir. Ukrayna'da işgalcilere yer yok ve olmayacak. Ancak bir kez daha vurguluyorum; Rus askerleri veya güvenlik güçleri Rusya'ya dönmekten korkuyorsa, askerlerimiz tarafından esir alınan alınan herkese Cenevre Sözleşmelerine göre muamele edileceğini garanti ediyoruz."

RUSYA'DAN GERİ ALINAN BÖLGELERE UKRAYNA BAYRAĞI ÇEKİLDİ

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • selahaddin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun Ruslarin bir taktigi olduguna inaniyorum . Ukranya bir kismini alacak ve masaya oturup anlasacaklar . Zelensky kahraman . Rusya kazanan .
    Cevapla
  • Ukranyali ogrenci 1 yıl önce Şikayet Et
    Néven ukranya cunku dombas bolgesi milyarlarca dolarlik dogalgaz rezervi ve pertől vár. Amerika bosuna yardim etmiyor.Avrupada Ben orda tip okudum simdi diyarbakirda doktorum.
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus carlarinin sıcak denize inme politikasını takip eden piton Putin yerine Başka ülkelerin topraklarında gözü olmayan Kırım Tatar kardeşlerimize iyi davranan Ukraynayi korumak başarısı için dolaylı bir şekilde yardımcı olmak daha mantıklıdır
    Cevapla
  • Anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    Galiba rusya hiç hoş olmayan bir sürpriz yapacak, şeytanın (sarmat) zincirini açacak. zelenski tarihe aptal cesur olarak adını altın harflerle yazdıracak. little boy felaketine giden yol çoktan aşıldı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro becerisinin üzerine diyecek yok. Nasıl maşa olunurmuş onu oynuyor. Rusların çekişi tzunamiye benzer, geri geldiği zaman kurtarın diye bağırırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak