Ukrayna ordusu Luhansk'a girdi: Rusya tam kontrolü kaybetti

Ukrayna, doğudaki Lysychansk kentine yakın Bilohorivka adlı köyü, küçük ama sembolik bir zaferle geri aldı. Köyün alınması, Putin'in ana hedeflerinden biri olan Luhansk'ta tam kontrole sahip olmadığını gösteriyor.

GİRİŞ 20.09.2022 12:51 GÜNCELLEME 20.09.2022 13:28
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Luhansk Valisi Serhiy Haidai, Bilohorivka adlı köyün Ukrayna silahlı kuvvetlerinin "tam kontrolü" altında olduğunu söyledi. Haidai, "Adım adım, santimetre santimetre, tüm topraklarımızı işgalcilerden kurtaracağız" diye konuştu.

UKRAYNA GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Rus kuvvetleri son iki buçuk aydır Luhansk eyaletinin tamamını işgal etmişti. Uzun ve yıpratıcı bir savaşın ardından Ukrayna kuvvetleri, Temmuz ayında Severodonetsk ve Lysychansk şehirlerinden çekilmeye karar vermişti.

KİEV KARŞI TAARRUZDA

Son 12 gün içinde, kuzeydoğudaki Ukrayna birlikleri, Harkov bölgesinde 300'den fazla yerleşim yerini kurtararak ve Rus birliklerini kaçmaya zorlayarak bir karşı saldırı başlattı. Geri kazanılan alan Rusya sınırına kadar uzanıyor.

Ukrayna'dan karşı taarruz: Bazı bölgeler geri alındıUkrayna'dan karşı taarruz: Bazı bölgeler geri alındı

Ukrayna karşı taarruza geçti, Rus askerleri geri çekildi: Donetsk'i geri alacağızUkrayna karşı taarruza geçti, Rus askerleri geri çekildi: Donetsk'i geri alacağız

RUSYA'NIN DONBASS'I ELE GEÇİRME PLANI ZORLAŞTI

Diğer taraftan, Ukrayna'nın son zaferinin ardından Kremlin'in Donetsk ve Luhansk bölgelerini de içeren Donbass'ın tamamının kontrolünü ele geçirme olasılığı çok az görünüyor.

Mart ayında Putin, başkent Kiev'i ele geçirme girişiminin başarısız olmasının ardından Ukrayna'daki "özel askeri operasyonunun" amacının Donbas’ı ele geçirmek olduğunu söylemişti.

Öte yendan, geçen hafta sonu boyunca, Rus birlikleri Ukrayna’nın doğusundaki Harkov bölgesinde bulunan Kupiansk şehrini bombaladı. Yüzlerce kişi tahliye edildi. Ardından, Ukrayna tüm şehrin kontrolünü ele geçirdiğini söyledi.

RUSYA'NIN 15 GÜNDE KAYBETTİĞİ TOPRAKLAR MAVİ İLE GÖSTERİLMİŞTİR

ZELENSKİ: BİR SONRAKİ ADIMA HAZIRLANIYORUZ

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'ya karşı taarruz sonrası ilerlemenin süreceği mesajını verdi. Zelenski, Ukrayna ordusunun rehavete kapıldığı iddialarını yalanladı:

"Bazılarınız zaferden sonra bir rehavete kapıldığımızı düşünüyor olabilir. Böyle bir durum yok. Sonraki hamleler için hazırlanıyoruz. Duyulması gereken yeni çok önemli isimler var. Çünkü Ukrayna'nın tamamı özgürleştirilmeli."

KAYNAK: HABER7, NTV
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 51
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ukrayna saldırısı ile Dünyada ekonomik krizi tetikleyerek Özellikle gıda enflasyonunu ve temel ihtiyaçlar kalemlerinin tamamında enflasyona sebebiyet verdi.Mesela Gıda ürünlerinin tamamı Emlak ve enerji alanlarında tamamen fiyatların etmesi ne haliylede enflasyonun tırmanmasına neden oldu.Bu ekonomisi oturmamış tüm ülkelerde açlığa kıtlığa hastalığa yokluğa sebeb oldu.Peki Pandemi sonrası amaç bu muydu?Parası olan gemilerle akdi halende alıyor gıdaları Enerrji stoku yaptılar anlaşmaları hatta yatırımı önceden yapanlar doldurdu ceplerini Borcu olan ülkeler ise batmak üzere.
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın ukraynaya girme sebebini artık tam manada anlamışsınızdır herhalde .Adam ülkesi adına Dünya ekonomisini gıda bağlamında alt üst etti.Bir çok devlet gıda enflasyonuyla karşı karşıya kaldı.Ancak bu durum ileride kendileri adına hiç iyi hatırlanmayacak görünüyor.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    öyle böyle kadim komşumuz Rus tur,burada Abd ile savaşildiğini görememek körlükten ötedir, abd mandasini kabul edenler rus tan nefret edebilir, lakin bu coğrafyada dimdik ayakta kalmak istiyorsak bir ulus bile olamayan şirketler topluluğu abd yerine rus ile daim komşu olmali paktlar, anlaşmalar imzalamaliyiz...şangay 5 lisi gibi...gelecek asyada...
    Cevapla
  • hacı vat 1 yıl önce Şikayet Et
    Amedciğim bu naslı mantık. Osmanlının son döneminde avrupanın kışkırtıp üstüne salıp Türk köylerinde kan akıtan moskofu ne ara dost ettin
    Cevapla
  • Korayyyyy ÜSKÜDAR 1 yıl önce Şikayet Et
    nükleer bomba atamaz ..cünkü ukraina cok yakin mesafede ..atsa moskovada nasibini alir ..öyle kolay degil ..Purin o kadar aptallda degil nükleer bomba atacak ..yani aptal olmadigni düsnüyorum
    Cevapla
  • Korayyyyy ÜSKÜDAR 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya krimda cekilmesi türkiye icin en öncelikli seylerden birisi cünkü orasi bir Türk Topragi Ruslara teslim edilemez !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…