Azerbaycan, Ermenilerin büyükelçilik saldırısı dolayısıyla Fransa'ya nota verdi

Azerbaycan, Ermeni protestocuların Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliğine düzenlediği saldırı nedeniyle Fransa'ya nota verdi.

Azerbaycan, Ermenilerin büyükelçilik saldırısı dolayısıyla Fransa'ya nota verdi
Azerbaycan, Ermenilerin büyükelçilik saldırısı dolayısıyla Fransa'ya nota verdi
GİRİŞ 19.09.2022 23:24 GÜNCELLEME 19.09.2022 23:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fransa'nın Bakü Büyükelçisi Zacharie Gross'un Bakanlığa çağrıldığı ve kendisine Paris Büyükelçiliğine yapılan saldırıyla ilgili notanın verildiği bildirildi.

Gross'u kabul eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Paris Büyükelçiliğine yapılan saldırı ile Fransa yasalarının ve uluslararası hukuk normlarının açık ve ağır şekilde ihlal edildiğini belirtti.

Halefov, saldırı sırasında büyükelçilik binasında hasar meydana geldiğini, diplomatik misyonun faaliyetine ve çalışanların hayatlarına tehdit oluşturulduğuna dikkati çekerek, radikal Ermeni grupların saldırısının zamanında önlenmemesi nedeniyle itirazını ve üzüntüsünü ifade etti.

Saldırının her yönüyle araştırılması ve suçluların yargı önüne çıkarılmasını isteyen Halefov, büyükelçilik binasına verilen zararın tazminini talep etti.

Büyükelçi Gross, saldırının üzücü olduğunu belirterek, Azerbaycan'ın talebi doğrultusunda olayın hukuki olarak değerlendirilmesi için gerekli adımların atılacağını vurguladı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • AFRIKA Kölesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Barbar Extremist Entegrist Fondamentalist Jüdeo-Hristiyanist Esklavajist *Fransa Afrika'dan defool !!!!!
    Cevapla
  • NAİL ERDOĞAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynısını misliyle yapmak lazım bu fransızlar nota dan falan anlamazlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLARI abd de görüşüyor bizim medyada bu hiç yer almıyor bunun yerine gence yi falan gösterip mayınların temizlendiği ve Azerbaycanlilarin oralara dönmeye hazırlandığı haberleri falan yapılıyor yani herşey güllük gülistanlık gösterilmeye çalisilip siz bu kadarla yetinin gibi bir hava estiriliyor medyada, sanki türk medyası ermeni medyası olmuş gibi,el altından ermeniler ne söylerse türk medyası yapıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE ERMENİSTAN'A MÜDAHALE ETMELİ ne zaman ermeniler sıkışsa hemen abd ortaya çıkıyor şimdi azerbaycanı durdurmaya çalışıyor ABD, buna fırsat verilmemeli turkiye müdahale etmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın
Altın fiyatlarında sert yükseliş