Seferberlik çağrısı sonrası Rusya'dan yurt dışına uçak biletleri tükendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün Ukrayna’daki savaş yüzünden askeri kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından ülkeden özellikle yurt dışındaki İstanbul, Erivan ve Tiflis gibi kentlere tek yön uçak biletleri tükendi.

GİRİŞ 21.09.2022 21:36 GÜNCELLEME 21.09.2022 21:37
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Putin’in açıklamasının ardından askerlik için yaşı tutanların yurt dışına çıkışına izin verilmeyeceği endişesiyle çok sayıda kişi ülkeyi terk etmek için harekete geçti.

Putin’in açıklamasından ayrı olarak Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını bildirmişti. Şoygu, kısmi seferberliğin profesyonel asker olarak deneyime sahip kişilerle sınırlı olacağını ve öğrencilerin çağrılmayacağı güvencesini vermişti.

Bununla birlikte “Google Trendler” verileri, Rusya'nın uçak bileti satın almak için en çok başvurulan web sitesi olan Aviasales’ta yapılan aramalarda aniden artış görüldüğünü ortaya koyuyor. Aviasales verilerine göre, Rus vatandaşlarının özellikle vizesiz yolculuk yaptığı İstanbul ve Erivan’a tek yönlü uçuş biletleri çarşamba günü tükendi.

Moskova ve Tiflis arasındaki seferlerin de dolduğu belirtilirken, artan talep üzerine uçak biletleri fiyatlarında büyük yükseliş yaşanıyor.

MOSKOVA'DAN İSTANBUL'A BİLETLER ASTRONOMİK SEVİYELERE ÇIKTI

Avrupa Birliği'nin yaptırımlarına rağmen Türk Hava Yolları dışında Rusya'ya sefer düzenleyen tek Avrupalı havayolu şirketi olan Air Serbia tarafından gerçekleştirilen Moskova-Belgrad biletleri önümüzdeki birkaç gün boyunca tükenmiş durumda.

Moskova'dan İstanbul ve Dubai seferleri fiyatları da dakikalar içinde astronomik seviyelere çıktı. Tek yön ekonomi sınıfı bileti 9,200 euroya kadar yükseldi. Rus yetkililer yaşanan panik sonrası halkı sakinleştirmeye yönelik açıklamalar yaptı.

Duma Savunma Komitesi Başkanı Andrei Kartapolov, Rusya'dan ayrılan yedek askerlere ek bir kısıtlama getirilmeyeceğini söyledi. Ancak Kartapolov, askerlik için yaşı tutanlara "Türkiye'deki tatil beldelerine seyahat etmemeleri" tavsiyesinde de bulundu.

Rus medyası Kartapolov'un "Tatilinizi Kırım'da ya da Krasnodar bölgesindeki tatil beldelerinde geçirin" dediğini aktardı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 73
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    gerekirse rusyaya biz türkler yardım eder biz savaşırız abd abye karşı Dualarımız ruslarla
    Cevapla
  • yakup ceylan 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkeler barışta zenginlerin savaşta fakırlerindir
    Cevapla
  • Allah büyüktür 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Nasıl Bir İş Anlamadım Dünya Gittikçe Kötüye Gidiyor 3.Dünya Savaşı Başlar Bu Gidişle Hadi Hayırlısı İnşallah
    Cevapla
  • merve 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz iyice sığınak oldu haa... oysa benim ecdadım ne zorluklarla, ne müdalelerle bu vatanı kazandılar, bizde saf saf gelene geçene kapılarımızı açıyoruz, bu neye benziyor biliyormusunuz, zengin bir iş adamının para kazanmanın bütün zorluklarıyla karşılaşır, paranın malın mülkün kıymetini bilir, hazıra konan evlatta, mal mülk altın tepsiyle sunulurda hiç bir zorluğu bilmez, oda evlatta har vurup harman savurur ya, haahh! bizimki de tamda bu... emekmi verdikte kadır kıymet bilelim, savaşsız ülkemiz feth ediliyor diye, ecdadın kemikleri sızlıyor....
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı Anadolu’yu yol geçen hanına çevirmemişti keşke bunu da bilseydiniz. Hatta Anadolu’nun tüm sınır hatlarına Türkmen köylerinden oluşan tampon bölgeler oluşturdu. Bu Suriye’nin, Irak’ın kuzey tarafları niye Türk sanıyorsunuz ?
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer ecdad olarak Osmanlıyı kastediyorsan, savaşta yaralı düşman askerine kendi milletinden askerler bile yardım etmezken ölümü göze alıp düşmanı sırtında güvenli yere taşımış beslemiş tedavi etmiş. Senin gibi kapısına sığınanı niye bunlara bakıyoruz dememiş. Daha fazla kendi gerçek tarihini okuyup tik tok, instagram vb az vakit geçirirsen öğrenebilirsin ecdadını.
    Cevapla
  • Mardinli Nesrin 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak çok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!