Alman basınından Türkiye ile ilgili 'F-16' iddiası!

Alman basınının iddiasına göre; F-16 satışıyla ilgili ABD'nin süreci uzatması üzerine Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yapımı olan Eurofighter'lara yöneleceğine kesin gözle bakılıyor.

GİRİŞ 03.10.2022 14:01 GÜNCELLEME 03.10.2022 14:05
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Alman basınında, Türkiye'nin, Block 70 standardına sahip F-16 savaş uçaklarının teslimatı için ABD ile görüşmelerini sürdürdüğüne değinildi. Washington yönetiminin süreci uzatmasıyla Ankara'nın farklı seçeneklere de baktığı kaydedildi.

Bu seçeneklerin, Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı Eurofighter Typhoon savaş uçağından ve Rus yapımı Su-35'ten oluştuğuna dikkat çekildi.

Türkiye-ABD arasında dikkat çeken temas: Çarpıcı F-16 detayı!Türkiye-ABD arasında dikkat çeken temas: Çarpıcı F-16 detayı!

ABD'li senatörden hadsiz F-16 çıkışı: PKK'ya karşı kullanmazsanız veririzABD'li senatörden hadsiz F-16 çıkışı: PKK'ya karşı kullanmazsanız veririz

"SU-35 KONUSUNDA ANLAŞIP ANLAŞAMAYACAKLARINI GÖRECEĞİZ"

Alman basınından "aero.de" isimli internet sitesindeki haberde "Odak noktası her zaman Su-35 oldu. Tek kişilik koltuklu uçak, uzun zamandır Türk hükümetinin, en azından yüzeysel, ilgisini uyandırdı. Su-35, en azından kamuoyunda bir seçenek olmaya devam ediyor. Türkiye ve Rusya'nın Su-35 konusunda gerçekten anlaşıp anlaşamayacaklarını göreceğiz" ifadelerine yer verildi.

SU-35

"EUROFİGHTER DAHA GERÇEKÇİ"

Su-35'lerin Türk Hava Kuvvetleri'ne entegrasyonun "zorlu" olacağı ifade edilerek, diğer taraftan Eurofighter savaş uçaklarının satın alınma ihtimalinin "daha gerçekçi" olduğu vurgulandı.

Eurofighter Typhoon

AVRUPA İLE MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin asla alternatifsiz olmadığı, Eurofighter uçaklarının satın alınması konusunda Avrupa ile halihazırda müzakerelerin yürütüldüğü notu paylaşıldı.

Aynı haberde, "Türkiye, Typhoon'un en son Tranche 3A veya Tranche 4 modelini almayı umuyor. Ankara, yine de F-16'yı tercih edeceğini gizlemiyor." diye eklendi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 149
  • Balcıamca 1 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan uçak almak değil uçaktan sonra sürekli cephanesini almanız gerekiyor kimse uçağın bomba kilit sistemini değiştirmeniz izin vermez savaştada size bombasını vermez. Özgür projesiyle biz F 16 NİN kilit sistemini kendimize göre entegre ettik roketsanın bütün füze ve bombaları buna endeksli. Evet AMERİKA bizi oyalıyor ama unutmayın bizde onları oyalıyarak gelişiyoruz KIZILELMA ve MMU TFX hazır olunca son sürat ÜRETİMLERİ yapılır. Şu anda ordumuza 400 cifarı SİHA mevcut sen yunanın bir uçağına on tane SİHA kaldırdığında inecek alan bulamayacaklar ve en yakın italyaya kaçmak zorunda kalırlar,
    Cevapla
  • Mehmet Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    İş oraya gelince biz her şeyi değiştiririz merak etme
    Cevapla
  • Durmuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya zaten yeni uçak yeni sistemse o zaman su 35 olsun .Teknofestte çok asil duruyordu
    Cevapla
  • Yamukchipsp.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Chipkk eşittir yamuk adam figürleri ve yamuk yumuk heykeller,sabahtan akşama kadar algı. yapılan hiçbir projeyi beyenmemek ve hiçbir şey yapmamak...
    Cevapla
  • Çakabey 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Typhoon yada SU 57 başka seçim olamaz olmamalı
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyaya güven kesinlikle olmaz türkiye dostunu düsmanini iyi secmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi