Financial Times: Almanya, komşularına elektrik ihracatını kesebilir

Almanya, önümüzdeki kış aylarında Fransa da dahil olmak üzere diğer ülkelere elektrik ihracatını geçici olarak sınırlamak zorunda kalabilir.

Financial Times: Almanya, komşularına elektrik ihracatını kesebilir
Financial Times: Almanya, komşularına elektrik ihracatını kesebilir
GİRİŞ 05.10.2022 21:24 GÜNCELLEME 05.10.2022 21:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Financial Times'ın raporunda, Almanya'nın önde gelen şebeke operatörü Amprion'un direktörü Hendrik Neumann'dan alıntı yapıldı.

Haber kaynağına göre, önlem Almanya'da elektrik kesintilerini önlemek için "son çare" olarak uygulanabilir.

Neumann'ın, enerji ihracatının muhtemelen günlerce değil bir seferde birkaç saatliğine durdurulacağını söylediği bildirildi.

Neumann, FT'ye verdiği demeçte, "Önümüzdeki kış boyunca oldukça stresli bir durum olduğunu varsayıyoruz. Diğer sorunlar arasında Fransa'daki nükleer santrallerin kabaca yarısının kapatılması ve düşük su seviyeleri nedeniyle dağıtım sorunlarından kaynaklanan kömür kıtlığı yer alıyor" dedi.

Almanya yıllardır büyük bir enerji ihracatçısı.

Örneğin, ağ düzenleyicisinden alınan verilere göre, geçen yıl diğer AB ülkelerine ithal ettiğinden 17 bin 400 gigawatt saat (GWh) daha fazla elektrik sattı.

Fransa ve Avusturya, Almanya'nın başlıca enerji alıcıları.

Düşünce kuruluşu Fraunhofer ISE'nin verilerine göre, Fransa bu yılın Ocak-Mart döneminde Almanya'dan 6.000 GWh elektrik ithal etti; bu, Almanya'nın bu dönemdeki toplam elektrik üretiminin yüzde 5'i.

Raporda, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre beş kat daha fazla olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: FİNANCİAL TİMES, RT
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Karabasan * 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada enerji ve gıda milliyetçiliği şimdiden başlamış gözüküyor
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya yaşanan krizde Euro bölgesinden tamamen terketmesi kendi yararına olur artık lokomotif ülke konumu şu kriz vaktinde biraz zor yük taşır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar