Biden: Putin nükleer savaş konusunda şaka yapmıyor

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarını, "Küba Füze Krizi'nden bu yana dünyanın karşılaştığı en büyük tehlike" diye niteleyerek "Putin şaka yapmıyor" dedi.

GİRİŞ 07.10.2022 09:32 GÜNCELLEME 07.10.2022 09:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah kullanma tehdidi Batı'da tepkiye yol açarken, ABD Başkanı Joe Biden, Putin'in açıklamalarını "Küba Füze Krizi'nden bu yana dünyanın karşılaştığı en büyük tehlike" diye niteledi.

"PUTİN ŞAKA YAPMIYOR"

Biden, New York'ta Demokrat bağışçılarla görüşmesinde, "Putin taktik nükleer silah, biyolojik ya da kimyasal silah kullanabileceği konusunda şaka yapmıyor çünkü ordusunun performansı ciddi biçimde düşük" dedi.

KÜBA KRİZİNİ HATIRLATTI

"Küba Füze Krizi'nden bu yana ilk defa doğrudan nükleer silah kullanma tehdidiyle karşı karşıyayız. Kennedy ve Küba füze krizinden beri mahşeri yaşama ihtimaliyle karşı karşıya kalmamıştık" diye konuşan Biden, yine de Rusya'nın böyle bir şey yapabileceğini düşünmediğini ifade etti.

NÜKLEER SAVAŞ ENDİŞESİ ARTTI

Putin, geçen ay ülkede kısmi seferberlik ilan ederek, "Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil" demişti.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesi, Soğuk Savaş döneminde büyüyen nükleer savaş tehdidin canlanmasına yol açtı. O dönemde ABD'nin Türkiye ve İtalya'ya; Sovyetler Birliği'nin ise Küba'ya nükleer başlıklı füze yerleştirmesi, 1962'de iki süper gücü nükleer savaşın eşiğine getirmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin bu adamın kışkırtmasına bakma bahane arıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha kışkırtırsanız belki atar .zaten senin kışkırtmanla zorlama savaş oldu
    Cevapla
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika yeter demek istiyor. Hedefime vardım, diyor. Bu işi bitirelim artık diyor. Savaşı bitirmek için altyapı oluşturmaya çalışıyor. Çünkü Putin nükleere başvurursa, Amerika bundan çok zarar görür. Onun için savaş sınırına gelindi, denilebilir artık.
    Cevapla
  • YÜKSEKTANSİYON 1 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle bir durum ortaya çıkıyor ABD mutlak süper güç devleti potansiyel tüm silah donanın vb. imkanlara sahipler olası bir karşılıklı güç kullanımı halinde insanlığı dünyadaki canlıyaşamı negibi sonuçlar bekleyecek şiddetli yeraltında nükleer bir çatışma dünya ekseni yörüngesini dahi etkileyecektir yeryüzünde kaçınılmaz sonuçları olacaktır tansiyonun düşürülmesi gerekli dünya hepimizin yaşam alanı gezegenimiz gelecek günler kafalarda soru işrateti konumuna geldi malesef.
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bizde biliyoruz da siz niye yangına körükle gidiyorsunuz bunu anlamış değiliz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yeni tasarruf tedbirleri açıklandı