Fransa'da akaryakıt krizi: Sağlık hizmetleri sekteye uğradı

Fransa'da pompa fiyatlarına yansıyan indirim ve TotalEnergies'in bazı rafinelerindeki grev nedeniyle akaryakıt istasyonlarında yaşanan tedarik sıkıntısı, sağlık hizmetlerinin aksamasına yol açtı.

Fransa'da akaryakıt krizi: Sağlık hizmetleri sekteye uğradı
Fransa'da akaryakıt krizi: Sağlık hizmetleri sekteye uğradı
GİRİŞ 07.10.2022 21:50 GÜNCELLEME 08.10.2022 07:17
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Fransa basınındaki haberlere göre, özellikle ülkenin kuzeyinde evde bakım ve ambulans gibi sağlık hizmetleri son günlerde sekteye uğradı. Ulusal Liberal Hemşireler Birliği Başkanı John Pinte, Twitter'dan, bazı bölgelerdeki akaryakıt sıkıntısının hemşirelerin adreslere sağlık hizmeti götürmesini ve hastaların bakım faaliyetlerini engellediğini duyurdu.

Sınıra yakın bölgelerdeki hemşirelerin Belçika'ya geçip yakıt almak durumunda kaldıklarını aktaran Pinte, durum düzelmediği takdirde uzaktaki sağlık hizmetlerinin ötelenebileceği uyarısında bulundu.

AKARYAKIT ALIMLARINDA ÖNCELİK SAĞLIK HİZMETLERİNE VERİLDİ

Bunun üzerine Hauts-de-France ve Calais bölgelerinin valilikleri, istasyonların akaryakıt satışında acil ve zaruri kamusal hizmetlere öncelik tanımasını içeren kararlar aldı. Buna göre belli saatler arasında akaryakıt satışı sadece sağlık hizmetleriyle sınırlandırılırken bidonla benzin satışına yasak getirildi. Ayrıca vatandaşlara benzin stoku yapmamaları uyarısı yapıldı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 10
  • Ali Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah hiç bulamazlar
    Cevapla
  • Özgür biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım bu kâfir toplumu herşeye muhtaç eyle ve kurdukları tuzakları başlarına yık başta ABD Fransa Almanya İngiltere Yunan Rus ve tüm kâfirler inşallah daha kotu felaketler içinde kahrolur geberirler bu gün hürmetine.
    Cevapla
  • balta 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte bir çapanoğlu var bakalım ne çıkacak. İngilterisi fransası almanyası dünyayı sömürür gelirde ilk ondalardır. Böyle fakir edebiyatı yapmaları yöneticilerinin milli olmadığını gösterir.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada mazot 2.10 Euro litresi. Yani dünya borsa fiyatında vergisi dahil 40 liraya yakın
    Cevapla
  • X Day 1 yıl önce Şikayet Et
    O ülkede 1 litre mazot birbucuk euro
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı