Güney Sudan'da seller yüz binlerce kişiyi evinden etti

Güney Sudan'da 2 milyondan fazla kişinin sellerden olumsuz etkilendiği duyuruldu.

Güney Sudan'da seller yüz binlerce kişiyi evinden etti
Güney Sudan'da seller yüz binlerce kişiyi evinden etti
GİRİŞ 25.10.2022 21:14 GÜNCELLEME 25.10.2022 21:14

Enformasyon Bakanı Michael Makuei Lueth, ülkedeki 10 eyaletten 8'inin şu anda sular altında kaldığını ifade ederek, 2 milyondan fazla kişinin evini terk etmek ve geçim kaynaklarından mahrum olmak zorunda kaldığını söyledi. Halihazırda halkın yüzde 65'inin gıda güvenliğine sahip olmadığı ülke için Birlemiş Milletler acil yardım çağrısı yaptı.

Ülkede yılbaşından bu yana etkili olan yağışlar, iç savaş nedeniyle derme çatma kamplarda yaşamaya başlayan aileleri de etkiledi. Birleşmiş Milletler'e göre, 12 milyon nüfuslu ülkede iç savaşla birlikte evlerinden olanların sayısı 2,2 milyon, komşu ülkelere sığınanların sayısı ise 2,3 milyona ulaştı. Güney Sudan'ın komşusu Sudan'da da ağustostan bu yana çok sayıda sel felaketi yaşandı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti