İsrail Kariş gaz sahasında üretim için Amerikan Energean Şirketine onay verdi

İsrail Enerji Bakanlığı, Akdeniz'deki Kariş gaz sahasında üretimin başlaması için Amerikan Energean Şirketi'ne yeşil ışık yaktı.

İsrail Kariş gaz sahasında üretim için Amerikan Energean Şirketine onay verdi
İsrail Kariş gaz sahasında üretim için Amerikan Energean Şirketine onay verdi
GİRİŞ 26.10.2022 03:09 GÜNCELLEME 26.10.2022 03:09
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İsrail resmi yayın kurumu KAN'ın haberine göre, Enerji Bakanlığı, Energean'a Kariş'te üretim için onay vererek olabilecek en kısa süre içinde üretimin başlamasını istiyor. İsrail Başbakanı Yair Lapid, pazartesi günü yaptığı açıklamada ülkesi ile Lübnan arasındaki deniz sınırı anlaşmasına işaret ederek, "Perşembe günü Lübnan ile tarihi bir anlaşma imzalayacağız. İsrail yakın gelecekte Avrupa'nın ana gaz tedarikçisi olacak." dedi.

Ayrıca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Lapid, Kariş sahasından doğalgaz üretiminin İsrail'de enerji istikrarını güçlendireceğini ve enerji ihraç eden ülkeler arasındaki yerini de sağlamlaştıracağını ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını kaydetti. Lapid, orta ve uzun vadede yeşil ve yenilenebilir enerjiye çözümler bulmak için çalışmak gerektiğine dikkati çekti.

İSRAİL İLE LÜBNAN ARASINDAKİ DENİZ SINIRI ANLAŞMAZLIĞI

İsrail ile Lübnan arasında yaklaşık 860 kilometrekarelik deniz sahası anlaşmazlığı bulunuyor. İki ülke de bu bölgenin kıta sahanlığında hak iddia ediyor. İsrail, Lübnan hükümetinin lisanslama sürecine başladığı 5 bloktan üçünün İsrail kıta sahanlığı sınır bölgesinde yer aldığını öne sürüyor. Lübnan tarafı ise tartışmalı bölgenin 2 bin 290 kilometrekare olduğunu savunuyor.

ABD ara buluculuğundaki dolaylı müzakereler, 5 Haziran 2022'de İsrail'in Kariş Gaz Sahası'ndan gaz arama ve çıkarma işlemlerini tamamlandığını duyurmasıyla hız kazanmıştı. İsrail Başbakanı Lapid, 11 Ekim'de, Lübnan'la deniz sınırlarının çizilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını bildirmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanlığı da İsrail ile deniz sınırı çizimi müzakerelerinde ara bulucu konumdaki ABD'nin gönderdiği nihai anlaşma tasarısında, Lübnan'ın tüm haklarının korunduğunu açıklamıştı.

 

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 18
  • pendikddd 1 yıl önce Şikayet Et
    işgalci israil başlık one minute söylenen ve yapılan arasındaki uyumsuzluk
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    derhal Türkiye denkelem dirip libyada olduğu gibi Lübnan ve Suriyenin mihmardarlığını yapmalıdır. Yahu Doğu akdenizde mısır,libya,lübnan,suriye,KKTC, Filistin,TÜRKİYE var hepsi müslüman ve Türkiye doğal lider konumunda halen israil , yunanistan, rum kesimi şer odağı domine ediyor artık anlamak anlamlandırmak güç Allah ümmete akıl fikir versin bu kadarda olmaz İsrail zulüm devletinin ekmeğine yağ sürüyor müslümanlar dahil herkes
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus gazını ukrayna ile kestir alttan ver gazı
    Cevapla
  • kayıhan 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail diye bir yer yok tanımıyorum
    Cevapla
  • Nazım 1 yıl önce Şikayet Et
    Tanıyan Türkiye değil İsmet İnönüdür, ne yazıkki İlk tanıyan Müslüman devlettir Türkiye doğru ama ilk tanıyan devlet değildir. Buda tarihimizde kemalist laikçilerin kara lekesi olarak durmakta buna en iyi cevap üstad Necip Fazılın şiiridir belkide Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden Kurşunlar yağdırır can alır düşünmeden Elbet senin de bir sonun olacak eminim Göreceğiz İnşallah Azraile Can vermeden... Yıkılasın İsrail Enkazını göreyim Sana ülke diyenin Yüzüne tüküreyim!
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl tanımıyor sun anlamadım. İsrail devletini ilk tanıyan devlet Türkiye'dir.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafirlerin gazı Türkiye üzerinden geçerse yüklü miktar güzergah parası alınmalı onların kazandığından çıkardığı zahmetten daha fazla almalıyız. onlar 100€ kazanıyosa 150€ almalıyız. 1000m^3 başına.
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    ahh ahh yahu masum çoluk,çocuk,bebek,kadın kanı üzerinden, islam tarihi ve medeniyetini yıkmak üzere kurulan bir devletin gazını satıp bu parayla sen huzur mu bulacaksın refah mı kuracaksın meteryalist düşünce para hırsı vicdanınızı,dininizi bütün değerlerinizi ele geçirmiş kardeşim Allahın ipine ve islam ümmetine sım sıkı sarılın bu parayla ne yapacağız imam maaşı ödeyip cami mi yapacaz hastane yapıp hastalara şifa vesilesemi yapacağız ahh ahh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...