Rusya'da, LGBT propagandasına yasak kararına onay

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma, çocuklara yönelik "geleneksel olmayan" cinsel ilişkilerin tanıtımına getirilen yasağın yetişkinleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi yönündeki yasa tasarısını kabul etti.

Rusya'da, LGBT propagandasına yasak kararına onay
Rusya'da, LGBT propagandasına yasak kararına onay
GİRİŞ 28.10.2022 08:37 GÜNCELLEME 28.10.2022 08:39
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da çocuklara yönelik "geleneksel olmayan" cinsel ilişkilerin tanıtımına getirilen yasağın yetişkinleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi yönünde sunulan karar, oy birliğiyle kabul edildi.

Duma'nın resmi internet sitesinde yayınlanan karara göre çevrimiçi ya da çevrimdışı medya, internet, sosyal ağlar ve internet üzerinden yayınlanan filmlerde izleyici yaşına bakılmaksızın bu tür propagandaların yasaklanmasına karar verildi.

CEZALAR BELLİ OLDU

Eşcinsel evliliği özendirici tüm yayınların yasaklandığı Rusya Anayasası'nda yer alan İdari Suçlar Kanunu'na göre, pedofili propagandası yapanlar için 200 ile 400 bin ruble (60 bin TL - 122 bin TL) para cezası uygulanacak. Ayrıca eşcinsel ilişkileri reşit olmayan yaştaki kişilere özendiren kişilere 50 bin ruble ile 400 bin ruble (15 bin TL-122 bin TL) para cezası verilecek. Bu tür suçları işleyen yabancı ülke vatandaşları ve vatansız statüsündeki kişiler ise 400 bin ruble para cezası, 15 gün boyunca tutuklanma veya sınır dışı edilme gibi durumlarla karşılaşabilecek.

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin

İKİNCİ TASARI DA YOLDA

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin, ilk tasarının onaylanmasının ardından ikinci tasarının da önünün açık olduğunu ve bu cezaların arttırılabileceğini söyledi.

"GELENEKLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Özellikle ABD ve Batılı ülkelerde eşcinsel evliliklerin yol açtığı sorunlardan bahseden Volodin, "Geleneksel olmayan değerlerin teşvik edilmesinin nelere yol açtığına bakın. Avrupa'da yapılan sosyolojik araştırmalara göre 14 ile 29 yaş arasındakilerin yüzde 16'sı kendisini LGBT üyesi olarak tanımlıyor. ABD'nin Maryland eyaleti bu ideolojinin merkezini oluşturuyor" diye konuştu.

Rusya'da bu kanunun kabul edilmesinin önemine değinen Volodin, "Geleneklerimiz var, vicdanımız var, çocukları, aileleri, ülkeyi düşünmemiz, anne babalarımızın bize geleneksel olarak aktardıklarına sahip çıkmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 53
  • müh. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yasak mı? Hakikaten biz islam ülkesi miyiz. içeride neden hain çok, Siyasi 6 lı ganyanda LGBT yi savunur durumda, artık şüphelenmeye başladım, Neden bir putin kadar olamuyoruz.
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı bize ne diyelim. Herif ortodoks Hristiyan, bizimkiler de Müslüman. Bazı putların yıkılma zamanı geldi, başımıza ne geldiyse o puta sarılmaktan geldi.
    Cevapla
  • serkan saraç 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin biz şeriatı getiremiyoruz sen getir bak bakalım rusya güllük gülistanlık olmaz mı?
    Cevapla
  • Aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru kitaplarda filmlerde reklamlarda ve sosyal medya da ve daha bir cok alanda lbgtye ozendiren ne varsa bizdede yasaklanir InshaAllah. Ve dini degerlerimiz guclendirilip bu lgbtnin neden yasaklanmasinin gerekliligi de islenmeli hem cocuklara hem yetiskinlere
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar geleneklerine sahip çıkıyor biz ne geleneğimize ne inancımıza sahip çıkıyoruz meydanı bir avuç çapulcuya bırakıyoruz yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü