Almanya: TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklanması endişe verici

Almanya Dışişleri Bakanlığı, tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı için, "Türkiye'de insan hakları için, cesur ve dik duran bir ses olan Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasından endişe duyuyoruz" açıklaması yaptı.

Almanya: TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklanması endişe verici
Almanya: TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklanması endişe verici
GİRİŞ 28.10.2022 13:16 GÜNCELLEME 28.10.2022 13:17
Bu Habere 287 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasına dair açıklama geldi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye'de insan hakları için cesur ve dik duran bir ses olan Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasından endişe duyuyoruz. Kendisine yönelik iddialar hukukun üstünlüğü ilkesi uyarınca derhal açıklığa kavuşturulmalıdır. İfade özgürlüğü her toplumun en değerli varlıklarından biridir" ifadelerine yer verildi.

TTB BAŞKANI FİNANCI TUTUKLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarında kimyasal silah kullandığı yönündeki sözlerinin ardından büyük tepki çeken Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, geçtiğimiz gün gözaltına alınmıştı.

İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen Şebnem Korur Fincancı, çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza hakimliğince tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderildi.

TTB Başkanı Fincancı, 15 Temmuz sabahı ABD elçiliğindeymişTTB Başkanı Fincancı, 15 Temmuz sabahı ABD elçiliğindeymiş

FİNCANCI'NIN İLK İFADESİ

Hastaneden alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edilen Fincancı, soruşturmayı yürüten savcıya ifadesini verdi. Söz konusu sözlerini PKK'nın kanalında yapan Fincancı, savcıya verdiği ifadede, "O kanalın terör örgütüyle bağlantısını bilmiyordum. Yorumum bana izletilen videolarla ilgiliydi" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 287
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Çıktığı kanalın terörist kanal olduğunu bilmiyormuş. Fincancı sana cahil desek ortalığı ayağa kaldırırsınız. Senin nemenem PKK li olduğunu herkes biliyor. Sen Türk bile değilsin
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    saroz medyasi ve europa koluyorsa gercekten bu kadin onlarin usagidir.
    Cevapla
  • Fakir Mendebur 1 yıl önce Şikayet Et
    Gazeteci Fatih Tezcan , Kılıçdaroğlu'nun hakaret sikayeti de dahil bir iki tırı viri olaydan tutuklandı, biriniz endişe duymadı itoglu itler. Nerede bir elemaniniz isbirlikciniz dostunuz var kılına dokunulsa 2500 km den sesiniz yükseliyor.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Acı varmı acı almanya. Siz varupa olarak 1980 e kadar satılan zorla çalıştırılan çocukların hesabını verin. Şonsolyenizi herkes biliyor iki yüzlü takiyeciler.
    Cevapla
  • Karahanlı.....1212 1 yıl önce Şikayet Et
    Size ajanlık yapamıyacağı için mi endişe duyuyorsunuz ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı