Son dakika: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı

İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara ya getirilen Şebnem Korur Fincancı çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza hakimliğince tutuklandı.

GİRİŞ 27.10.2022 16:07 GÜNCELLEME 27.10.2022 19:23
Bu Habere 715 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik operasyonlarında kimyasal silah kullandığı yönündeki sözlerinin ardından büyük tepki çeken Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında karar verildi.

TUTUKLANDI

İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen Şebnem Korur Fincancı, çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza hakimliğince tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

Gözaltına alınan TTB Başkanı Fincancı ile ilgili Babacan'dan ilk yorum!Gözaltına alınan TTB Başkanı Fincancı ile ilgili Babacan'dan ilk yorum!

Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltında! O anlar kameradaTabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltında! O anlar kamerada

SORUŞTURMA SAVCISINA İFADE VERDİ

İstanbul Kadıköy'deki evinde dün gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya getirilen Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Şebnem Korur Fincancı kimdir ve kaç yaşındadır? Şebnem Korur Fincancı'nın bilinmeyen hayatıŞebnem Korur Fincancı kimdir ve kaç yaşındadır? Şebnem Korur Fincancı'nın bilinmeyen hayatı

Hastaneden alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edilen Fincancı soruşturmayı yürüten savcıya ifadesini verdi.

Fincancı, "O kanalın terör örgütüyle bağlantısını bilmiyordum. Yorumum bana izletilen videolarla ilgiliydi" açıklamasında bulundu.

Fincancı, 20 Ekim'de PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi gereğince "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınmıştı.

'GÖREVİNE SON VERİLSİN' TALEBİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şebnem Korur Fincancı'nın TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesini de talep etti.

Başsavcılık, görevden alma talebine 6023 Sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu gerekçe gösterdi.

Söz konusu düzenlemeye göre; ''Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliği'nin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine Sağlık Bakanlığı ya da Cumhuriyet Başsavcılıklarının talebi üzerine'' mahkemelerce son verilebiliyor.

Eğer Fincancı'nın görevine son verilirse, Türk Tabipleri Birliği mahkemece görevlendirilen heyet tarafından bir ay içinde seçime götürülecek.

FİNCANCI NE DEMİŞTİ?

Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında ''kimyasal silah kullandığını'' iddia etmesi nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti.

MSB: TSK ENVANTERİNDE KİMYASAL SİLAH YOK

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da bir açıklama yaparak iddiayı yalanlamıştı. Açıklamada, TSK envanterinde kimyasal silah bulunmadığı bildirilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 715
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    yarın hastayım der çıkar .çıkıncada vatane ihanetde beygir gibi güçlü olur doktor ama insanlığa hiçbir hizmeti hiçbir hayrı olmayan doktor .bu birlikteki yani ermeni tabipler birliği veya terörist tabipler birliği diyorum ben bütün evraklarına el konulup incelenmeli bu kadının verdiği raporlar kılı 40 yarıp araştırılmalı ne kadar kirli çarşafı varsa ortaya dökülmeli
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Suna baskan deyip durmayin......!!!
    Cevapla
  • SehzdeMustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    artik dagin arkasindakileri bol bol okusun cezavinde bunak hain. kiniyorum.
    Cevapla
  • Neyse o 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadının vermiş olduğu tüm raporlar incelenmeli gerekirse bir de ordan yüklü ceza almalı
    Cevapla
  • Onur 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok kalmaz içerde. Demans teşhisi koydurur kendine. Doktor olduğu için her türlü fırıldağı iyi bilir. (Bakınız Aysel Tuğluk)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...