TTB Başkanı gözaltına alındı: CHP'li ismin tepkisi hiç şaşırtmadı!

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı'nın İstanbul'da gözaltına alınmasına tepki gösteren CHP'li Özgür Özel, kimyasal silah iftirasına "ifade özgürlüğü" dedi.

TTB Başkanı gözaltına alındı: CHP'li ismin tepkisi hiç şaşırtmadı!
TTB Başkanı gözaltına alındı: CHP'li ismin tepkisi hiç şaşırtmadı!
GİRİŞ 26.10.2022 17:45 GÜNCELLEME 26.10.2022 17:45
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığını öne sürerek PKK'nın kanalında skandal ifadelere başvuran Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı.

TSK'ya iftira kampanyasına başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm kesimlerden tepkiler geldi. 

Terör örgütlerine mesafe koymakta zorlanan CHP'li bazı isimlerin yanında HDP, TTB Başkanını savunmayı sürdürdü.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TSK'ya iftirayı ifade özgürlüğü olarak yorumlayarak şunları söyledi:

"Hoşunuza giden konular konuşulabilince değil en aykırı en rahatsız edici görüşler özgürce konuşulabilince buna ifade özgürlüğü diyoruz. Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ve onun üzerinden TTB’ye yönelik saldırılar demokrasi görüntüsü değildir. Asla kabul edilemez!"

"TÜRKİYE'NİN VİCDANIDIR!"

HDP de sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, TSK'ya iftira atan Şebnem Korur Fincancı’nın Türkiye toplumunun vicdanı olduğunu söyledi. İşte o paylaşım:

Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınması iktidarın suçlarını örtbas etme telaşıdır. Şebnem Hoca Türkiye toplumunun vicdanıdır, bilimin ve meslek onurunun gereğini yerine getirmiştir. Bu saldırılarla gerçeği gizleyemez, toplumu susturamazsınız.

NE DEMİŞTİ?

TTB Başkanı Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda kimyasal silah kullandığını öne sürmüştü.

Teröristlerin cesetlerini incelediğini söyleyen Fincancı, "Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz." diye konuştu.

SİHA SEZGİN BOŞ DURMADI

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu (SİHA Sezgin) Türkiye'nin milli değerlerine yönelik her türlü saldırının arkasında yer alarak ve PKK'lı teröristlerin ağzıyla açıklamalarda bulunarak TTB'nin 'kimyasal silah' iddiasını da Meclis gündemine taşıyacağını açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 135
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman Irak için de ifade özgürlüğü olarak kimyasal silah kullanıyor denmişti sonra yerle bir ettiler.
    Cevapla
  • Nayır nolamaz 1 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu ayakları Atatürk'ün askeriyiz diyenlerin düştüğü hale bakın Allah bunların dillerindeki zehiri nasıl akittiriyor ona bakın
    Cevapla
  • Cevdet acar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar şanlı ordumuz 30 binden fazla şehit verdik oozaman neredeydi bu zavallılar şimdi pkkya acıma moduna girdiler çünkü pkk tükeniyor vazifesini yapamaz hale gelince iş bu zavallılara kaldı ama nafile yenilecekler ve tukenecekler azkaldı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman önüne gelen Atatürke kufretsin buda mı ifade özgürlüğü Ulan bunlar gerçekten nasıl insanlar yaaa
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    ozaman bende sizlere en aykırı harekette bulunarak size dümdüz gitsem nasıl hoşunuza gidermi yada başlayayımmı en aykırı hareketten size saydırmaya ne derseniz ha? bakın bu memleket sahipsiz değil 3- 5 çapulcuya pabuç bırakılacak bir ülke değiliz hem bu insanların verdiği paralarla maaş alacaksınız hemde bu devletin ordusuna bayrağına hakaret edip hainleri destekleyeceksiniz yok böyle bir dünya aklınızı başınızdan alırlar. hükümetin ve yargının derhal gereğini yerine getirmesi gerekir. hiç kimse seçildi diye bu vatana ,bu orduya , bu bayrağa, bu millete hakaret etme hakkı yoktur. insanı zıvanadan çıkarmayın yeter artık . Atatürk'ün arkasına saklanıpta vatan hainliği yapmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...