TTB Başkanı Fincancı, 15 Temmuz sabahı ABD elçiliğindeymiş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığını söyleyen Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın; 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün, ABD Büyükelçiliği'nde olduğu tespit edildi.

TTB Başkanı Fincancı, 15 Temmuz sabahı ABD elçiliğindeymiş
TTB Başkanı Fincancı, 15 Temmuz sabahı ABD elçiliğindeymiş
GİRİŞ 28.10.2022 11:04 GÜNCELLEME 28.10.2022 13:02
Bu Habere 283 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarında kimyasal silah kullandığı yönündeki sözlerinin ardından büyük tepki çeken Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, geçtiğimiz gün gözaltına alınmıştı.

TTB BAŞKANI FİNANCI TUTUKLANDI

İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen Şebnem Korur Fincancı, çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza hakimliğince tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderildi.

Son dakika: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandıTTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı

Şebnem Korur Fincancı kimdir ve kaç yaşındadır? Daha önce de hapis yatan Şebnem Korur Fincancı hayatıŞebnem Korur Fincancı kimdir ve kaç yaşındadır? Daha önce de hapis yatan Şebnem Korur Fincancı hayatı

FİNCANCI'NIN İLK İFADESİ

Hastaneden alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edilen Fincancı soruşturmayı yürüten savcıya ifadesini verdi. Söz konusu sözlerini PKK'nın kanalında yapan Fincancı, savcıya verdiği ifadede, "O kanalın terör örgütüyle bağlantısını bilmiyordum. Yorumum bana izletilen videolarla ilgiliydi" dedi.

15 TEMMUZ GÜNÜ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEYMİŞ

TSK'nın kimyasal silah kullandığını söyleyen Fincancı'nın, 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yaşandığı gün ABD Büyükelçiliği'nde olduğu ortaya çıktı.

Dönemin ABD Büyükelçisi John Bass o gün yaptığı açıklamada, "Bugün basın ve ifade özgürlüğünün önemini ele almak üzere Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı, gazeteciler Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duydum" demişti.

Durumun fark edilmesi sonrası, sosyal medyada birçok mesaj paylaşıldı:

  • Türk ordusuna iftira atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 15 Temmuz darbe gecesi ABD elçisiyle beraber olduğunu biliyor muydunuz?
  • Tesadüfe bakın! Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kimyasal silah yalanı ile terör örgütlerine kalkan olan Şebnem Korur Fincancı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün ABD büyükelçiliğinde olduğu öğrenildi. Azılı muhalif Ali Nesin de ordaymış.
  • Fincancı 15 Temmuz'da ne yaptı? Şebnem Korur Fincancı 15 Temmuz darbe girişimin olduğu gün ABD Büyükelçisi ile görüşmüş. Aynı gün yaptığı açıklamada ise "Cizre Türkiye'nin Srebrenitsa'sıdır" diyerek Türkiye'yi soykırımcı ilan ediyor.

  • 15 Temmuz darbesinin olduğu gün Şebnem Korur Fincancı'nın ABD büyükelçisi John Bass'la buluşup TSK'yı katliam yapmakla suçladığını biliyor musunuz?
  • Meğer inindeymiş! Terör örgütlerine kalkan olan Şebnem Korur Fincancı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün ABD büyükelçiliğinde olduğu öğrenildi.
  • Şebnem Korur Fincancı 15 Temmuz'da Abd büyükelçisi ile berabermiş. Bu kadar tesadüf mümkün değil. Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a daha fazla sahip çıkmalıyız. Düşmanın en yakınımıza kadar girmiş olduğunu düşünüyorum.
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 283
  • hüseyin k. 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadı terörist.emperyalizmin uşağı.devlet -millet düşmanı,kendini aydın gösteren bir vatan haini.
    Cevapla
  • Bahattin Emecen 1 yıl önce Şikayet Et
    onursuz birinden başka ne belenirki
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadın terorisrtlerin yöneticisi
    Cevapla
  • recep 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu kadının suratında meymenet yokki ben bunun türk olduguna inanmıyom
    Cevapla
  • Çapanoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıfata bakınca Bi gurbetçi olarak, Fransız tipine benziyor, hiç bir yeri bizim Türk kadınlarına benzemiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor