PKK/YPG köşeye sıkıştı 'kimyasal' yalancılar imdada koştu... Türkiye'ye tehdit!

Pençe Kılıç Hava Harekatı ile ağır darbe alan PKK/YPG'nin imdadına yetişmek için çırpınan Batılı kuruluşlar bir kez daha "kimyasal gaz" yalanını gündeme taşıdı. CWC Başkanı Walker, Türk yetkililere uluslararası mahkeme tehdidi yöneltti.

PKK/YPG köşeye sıkıştı 'kimyasal' yalancılar imdada koştu... Türkiye'ye tehdit!
PKK/YPG köşeye sıkıştı 'kimyasal' yalancılar imdada koştu... Türkiye'ye tehdit!
GİRİŞ 23.11.2022 17:56 GÜNCELLEME 23.11.2022 17:57
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye ve Irak'taki terör merkezlerine yönelik Türkiye'nin yürüttüğü Pençe Kılıç Hava Harekatı'nın ardından terör yandaşları dört koldan taarruza geçti. Terör soruşturmasında tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın TSK’ya yönelik kimyasal silah iftirası, Kimyasal Silahlar Konvansiyonu tarafından devam ettiriliyor.

Şebnem Korur'u kim koruyor?Şebnem Korur'u kim koruyor?

ÖRGÜT BÜLTENİNE KONUŞTU, İFTİRAYI YENİDEN GÜNDEME TAŞIDI

ABD merkezli Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler (IPPNW) kuruluşunun Türkiye’yi kimyasalla suçladığı yalan rapor ısıtılarak yeniden gündeme getirildi.

PKK bağlantılı Fırat Haber Ajansı'na (ANF) konuşan Kimyasal Silahlar Konvansiyonu (CWC) Koalisyonu Başkanı Paul F. Walker, "IPPNW’nun bulguları Türkiye’nin cevap vermesini gerektirecek kadar güçlü" dedi.

ULUSLARARASI MAHKEMEDE YARGILAMA TEHDİDİ

PKK'lı teröristleri "Kürt güçler" diye telaffuz eden CWC Başkanı Walker, “İddia edilen olayların soruşturulmasını, saldırganların tespit edilmesini ve uluslararası hukuk kapsamında hesap verebilirliğin sağlanmasını savunuyor ve istiyoruz. Özellikle de klor için öncül kimyasallar içeren ekipman ve Kürt güçleri tarafından kullanılan mağaralara gaz yaymak için kullanılan üfleyici ekipman bulguları çok önemli” dedi.

Walker, “Hem Lahey’deki OPCW hem de New York’taki Birleşmiş Milletler, iddia edilen kimyasal silah kullanımlarını ve anlaşma ihlallerini soruşturma kabiliyetine sahiptir. Çok deneyimli bir müfettiş kadrosuna sahip olan OPCW’nin uzmanlığı göz önüne alındığında, bu mantıklı bir seçim olacaktır, ancak Suriye’de olduğu gibi ortak bir çaba da üstlenilebilir.” dedi.

KİMYASAL YALAN

ABD'de siyonist lobilerin kontrolünde olduğu bilinen Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler (IPPNW) kuruluşu Türkiye’yi kimyasalla suçlayan rapor hazırlamıştı. IPPNW’nin, ABD-Irak savaşı öncesi kimyasal silah yalanını ortaya atan biyolojik silah denetçilerinin imzasıyla açıkladığı raporda, “Türkiye’nin Kimyasal Silahlar Sözleşmesini ihlal ettiğine dair dolaylı kanıtlar bulundu” gibi muğlak ve alçak ifadeler yer almıştı.

Sözde kimyasal bulgularını BM ve OPCW’nin incelemesi için çağrıda bulunulan 6 sayfalık asılsız rapor, Türkiye’ye uluslararası müdahaleye zemin oluşturmak için düzenlenen komplonun bir aşaması olarak değerlendirilmişti.

ABD-IRAK SAVAŞINA ZEMİN HAZIRLAYAN YALANCI DA RAPORDA

Yalan raporda IPPNW İsviçre Başkanı Dr. Josef Savary ve Almanya bilimsel danışma kurulu üyesi Dr. Jan van Aken’in imzası bulunuyor.

Jan van Aken’in; Saddam Hüseyin’in Irak’taki kimyasal ve biyolojik silahlarını araştıran ve yalanlarıyla ABD-Irak savaşına zemin hazırlayan BM kuruluşu UNMOVIC’in eski denetçisi olduğu belirlenmişti.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 87
  • Nail erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkler savaşta bile merhameti insanlığı bırakmaz çanakkale savaşında yaralı düşman askerlerini mehmetçik tedavi etmiş daha dün azeri asker ermeni askeri tedavi edip ülkesine gönderdi.Türkler yaşlıya kadına amn diyene çocuğa el kaldırmaz teslim olanı öldürmez .Atlı türk yaya düşmana saldırmaz .aman diyene el kaldırmaz esirlere işkence yapmaz. Türk ün geçmişi temiz ama avrupa her türlü vahşiliği canavarlığı yapıyor abd milyonlarca kızılderiliyi katletti.israil filistinlileri katletti topraklarını aldı. kafir dinsiz ahlaksız avrupa birgün sizde yok olmaya mahkum olacaksınız
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan kafiroğlu kafir ulan zındık hangi toplum size güvenir ırak,ı hangi yalanla parçaladınız daha döktüğünüz bunca kanın hesabını vereceksiniz zamanı geldiğinde görürsünüz
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın ve abd ni kalın kafalı siyasetçileri pkk lıları o kadar çok seviyorsunuz kendi ülkenizde toprak verip bir ülke kurdurun sizde rahatlayın bizde rahatlayalım
    Cevapla
  • Tunç 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk ordusu mertçe savaşır, kendisine silah doğrultmayana kurşun sıkmaz.Hicbir garibana size demokrasi getireceğim diye donuna kadar sömürmez. Bayrağı diktiği yere huzur getirir, orayı karıştırıp defolup gitmez. Böl parçala yönet zihniyetli akbabalarin gözünü oyar, pençesini vurduğu yerin sesi de kukla ve oynatıcılarindan çıkar.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi lan ordan.. hödük.. sen değil ağa babanın gücü yetmez yargılamaya.. sende biraz gram haysiyet varsa önce abd nin japaonyada kullandığı nüklüer için mahkemeye verirsin .. tabii ki sende o karakter ve haysiyet cibilliyet maalesef yok.. birde dünyada bu konuda herkesi suçlayabilirsin.. 2. dünya savaşındaki orduları, abd nin vietnam ve japonyası v.b.. ama asla asla türkü suçlayamazsın.. çünkü türk askeri kadar vicdan sahibi dünyada hiç bir orduda göremezsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz