Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltında! O anlar kamerada

Son dakika haberi: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığını öne sürerek PKK'nın kanalında skandal ifadelere başvuran Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı.

GİRİŞ 26.10.2022 11:16 GÜNCELLEME 26.10.2022 12:28
Bu Habere 750 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'TSK, kimyasal silah kullanıyor' yalanının ardından gözaltına alındı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPOGANDASI YAPMAK" SUÇUNDAN GÖZALTINDA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, TTB Başkanı Korur'un, 20 Ekim'de PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi gereğince "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alındığı belirtildi.

Şebnem Korur Fidancı kimdir ve kaç yaşındadır? Şebnem Korur Fidancı'nın bilinmeyen hayatıŞebnem Korur Fincancı kimdir ve kaç yaşındadır? Şebnem Korur Fincancı'nın bilinmeyen hayatı

BAŞSAVCILIKTAN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN TALEP

Açıklamada, "Ayrıca Cumhuriyet başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nun 'Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet başsavcılığının istemi üzerine' şeklindeki Ek 2. maddesinin 2. fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3. fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur." ifadelerine yer verildi.

TTB Başkanı gözaltına alındı: CHP'li ismin tepkisi hiç şaşırtmadı!TTB Başkanı gözaltına alındı: CHP'li ismin tepkisi hiç şaşırtmadı!

TTB'DEN AÇIKLAMA: HOCAMIZA YAPILANLARI KABUL ETMİYORUZ

Fincancı'nın gözaltına alınması sonrası açıklama yapan Türk Tabipler Birliği, "Bir süredir yürütülen linç kampanyasının ardından bugün gözaltına alınan hocamız Dr. Şebnem Korur Fincancı'ya yapılanları asla kabul etmiyoruz. Hocamıza ve örgütümüze sahip çıkarak mücadelemizi sürdüreceğiz!" ifadelerini kullandı.

SKANDAL SÖZLERE SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, PKK/YPG'nin sözde yayın organına açıklama yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre soruşturma, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından açıldı.

İLK TEPKİ HDP'DEN

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin resmi Twitter hesabından, TTB Başkanı için destek açıklaması yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınması iktidarın suçlarını örtbas etme telaşıdır. Şebnem Hoca Türkiye toplumunun vicdanıdır, bilimin ve meslek onurunun gereğini yerine getirmiştir. Bu saldırılarla gerçeği gizleyemez, toplumu susturamazsınız."

NE DEMİŞTİ?

TTB Başkanı Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda kimyasal silah kullandığını öne sürmüştü.

Teröristlerin cesetlerini incelediğini söyleyen Fincancı, "Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DEĞİŞİKLİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TTB başkanıyla ilgili yargının harekete geçtiğini ve gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacaklarını belirtmişti.

BAHÇELİ: TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILSIN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk Tabipler Birliği Başkanı ve diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması akla en yakın yollardan birisidir" diyerek tepki göstermişti.

MSB TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kimyasal yalanın ardından şu açıklama yapmıştı:

"Silahlı Kuvvetlerimiz, uluslararası hukuk ve anlaşmalarca yasaklanmış mühimmat kullanmamaktadır. Bu tür mühimmat TSK envanterinde bulunmamaktadır. Dezenformasyon çabaları TSK'nın kararlı mücadelesi sonucu çökme noktasına gelen ve ahlak dışı yollarla çıkış arayan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çırpınışlarıdır."

HDP'Lİ VEKİLLER DESTEK VERDİ

Fincancı hakkında açılan soruşturmanın ardından, HDP'den de TTB Başkanı'na destek gecikmemişti.

HDP'li milletvekilleri Pervin Buldan, Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş ve Serpil Kemalbay, Fincancı'ya destek mesajları paylaşnıştı.

KAYNAK: AA, HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 750
  • ömer okumuş 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi anlat derdini mahkemeye
    Cevapla
  • Gezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan bukadar aşagılık olabilir nankor vatan haini
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    Nankör hain bu ülkeninaşını ekmeğini ye havasını teneffüs et sonra ihanet et sen bu asker sayesinde yaşıyorsun beğenmiyorsan git yunan vatandaşı ol seni tutan yok. fincancı artık içerde sonunun ne olacağına fincan falı ile bakarsın .Mevlam şerrinizden korusun sizi hain teör tabipleri birliği
    Cevapla
  • kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    benzeri tüm hainlerden kurtulmalı DEVLETİMİZ
    Cevapla
  • ali bey 1 yıl önce Şikayet Et
    ya biz vatan hainiyiz diye anırıyorlar bayrak sallıyorlar ama hiç birşey olmuyor, anlamıyorum. bunlar çoktan vatandaşlıktan çıkarılıp israile amerikaya gönderilmesi lağzım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor