7,5 yıl hapsi isteniyordu... TTB Başkanı Fincancı davasında yeni gelişme!

TSK'nın terör örgütü PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığı yalanını dillendirdiği gerekçesiyle hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dava açılan ve tutuklu yargılanan TTB Başkanı Fincancı'nın dosyası İstanbul'a gönderildi.

GİRİŞ 30.11.2022 16:13 GÜNCELLEME 30.11.2022 16:30
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Mehmetçik'e "kimyasal" iftirasının hesabı yargı nezdinde soruluyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığı yalanını dillendiren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, 26 Ekim’de İstanbul’da gözaltına alındı. Ankara’ya getirilen TTB Başkanı Fincancı, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

TERÖR PROPAGANDASINDAN 7,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Fincancı hakkındaki soruşturma, geçen hafta tamamlanırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame düzenlendi. İddianamede Fincancı’nın, Türk Tabipleri Birliği merkez konsey başkanı olarak ulusal düzeyde ve resmi sıfat ile gayriresmi haber kanalına canlı bağlantı yaparak bulunduğu makamı, mesleki konumunu propaganda faaliyetinde kullandığı da aktarılıp, ‘terör örgütü propagandası’ suçundan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

DOSYA İSTANBUL'DA

İddianamenin gönderildiği Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, incelemesini tamamladı. İddianameyi kabul eden mahkeme, Fincancı'nın ikamet yerinin İstanbul olması nedeniyle yetkisizlik kararı vererek, dosyanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

__________________________

EVİNDEN SİLAH MERMİSİ ÇIKTI

Mehmetçik'i kimyasal silah kullanmakla suçlayan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın evinde yapılan aramada kalaşnikof mermisi, tabanca mermisi ve örgütsel el kitabı çıkmıştı.

25 Ekim 2022'de TTB Başkanı Korur'un ikametindeki aramada 25 adet dolu, 1 adet boş 9mm kısa browning tabanca fişeği ile 2 adet dolu, 1 adet boş 7.62 mm kalaşnikof fişeğine el konulmuştu.

PKK ELEBAŞI, FİNCANCI'YI SAVUNDU

PKK teröristbaşılarından Mustafa Karasu, Medya Haber isimli PKK kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne "kimyasal silah" iftirası atan TTB Başkanı Rasime Şebnem Korur Fincancı’ya övgüler yağdırdı.

Teröristbaşı Karasu'nun Fincancı hakkındaki övgü dolu sözleri kayıtlara şöyle geçti:

"Şebnem hocayı saygıyla selamlıyorum. Gerçekten çok değerli bir insan. Türkiye halkının onuru, Türkiye toplumunun onurudur. Türkiye halkını Şebnem hoca temsil ediyor. Bu kadar baskı altında, bu kadar zorluklar altında o tutumu göstermesi çok değerlidir.

Türk ordusunun kimyasal silah kullandığını söyleyince tabii ki Türk devleti şiddetle tepki göstermiştir. Şunun için şiddetle tepki göstermiştir. Dünya görür, bu savaşı yürütemez, yenilgiye uğrar. Bunu bildiğinden Şebnem hocaya saldırdı. Saldırmasının esas nedeni budur. Şebnem hocanın tutumu çok çok değerlidir, önemlidir, tarihi bir eylemdir. Yeni bir adımı ifade ediyor. Yeni bir dönemi ifade ediyor. Artık ölçüdür.

Son dakika: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı için istenen ceza belli oldu!Son dakika: TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı için istenen ceza belli oldu!

Cezaevindeki Fincancı çark etti, konuştuğu kanalı suçladıCezaevindeki Fincancı çark etti, konuştuğu kanalı suçladı

PKK teröristbaşı Karasu'dan TSK'ya iftira atan Şebnem Korur Fincancı’ya övgü dolu sözler PKK teröristbaşı Karasu'dan TSK'ya iftira atan Şebnem Korur Fincancı’ya övgü dolu sözler

Fincancı'nın tutukluluğuna itiraz! Mahkeme kararını verdiFincancı'nın tutukluluğuna itiraz! Mahkeme kararını verdi

Garo Paylan devleti hedef gösterdi! TTB Başkanı'nı savunduGaro Paylan devleti hedef gösterdi! TTB Başkanı'nı savundu

Türkiye'ye bir iftira da firari Can Dündar'dan! 'Silah ticareti' yalanıTürkiye'ye bir iftira da firari Can Dündar'dan! 'Silah ticareti' yalanı

Destici: Nasıl oluyor da örgüt destekçileri TTB gibi bir kurumun başına geçebiliyorDestici: Nasıl oluyor da örgüt destekçileri TTB gibi bir kurumun başına geçebiliyor

Almanya: TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklanması endişe vericiAlmanya: TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklanması endişe verici

TTB Başkanı gözaltına alındı: CHP'li ismin tepkisi hiç şaşırtmadı!TTB Başkanı gözaltına alındı: CHP'li ismin tepkisi hiç şaşırtmadı!

TTB Başkanı Fincancı'ya şehit ailesinden tepkiTTB Başkanı Fincancı'ya şehit ailesinden tepki

TTB Başkanı Fincancı PKK'nın kanalında TSK'yı suçladı!TTB Başkanı Fincancı PKK'nın kanalında TSK'yı suçladı!

Şebnem Korur'u kim koruyor?Şebnem Korur'u kim koruyor?

Sicili kabarık! Uğur Mumcu'nun kardeşi Ceyhan Mumcu TTB Başkanı Fincancı gerçeğini anlattıSicili kabarık! Uğur Mumcu'nun kardeşi Ceyhan Mumcu TTB Başkanı Fincancı gerçeğini anlattı

Şebnem Korur Fincancı'nın evinden çıkanlar şaşkına çevirdi! TSK'yı 'kimyasal'la şuçlamıştıŞebnem Korur Fincancı'nın evinden çıkanlar şaşkına çevirdi! TSK'yı 'kimyasal'la şuçlamıştı

KAYNAK: AJANSLAR
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 60
  • İsa Kök 1 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba Bunlar al bir ini vur. Öteki ne. Hepsi pisliğin ta kendisi Kan dan beslenen vambirler Türkiye düşmanları.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun Büyle bir kurumun başına bir örgüt mensubu pire fosör denen kadın mı adammı ne oldugu belirsiz. Bir mahluk u. Tbb Başına koymak kurum. Adına çok ayıb. Hak ettiyi cezayı çeksın. Dövlete attıgı iftırayı da. Ayrı deyerlendırıp. Vatan haini ile yargılanmalı. Vicdansız ve ahlaksızı………………
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    biz asla iflah olamiyacaz
    Cevapla
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya$ina bak yaptigi hareketlere bak.! Yaziklar olsun biz bu benzer parazitleri besliyoruz hatta özgürlük adi altinda korumaya bile almi$iz..Hadii beee..
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz vatanperver Türk halkı ekmek parası davasına kafayı kuma gömüp çalışırken vatan hainleri tepeye oynamış, köşe taşlarını tutmuş. Birazda suç bizde, daha da çalışıp bu tip kritik yerleri kaptırmamalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!