Sanna Marin: Türkiye'nin, NATO üyeliğimizi ne zaman onaylayacağını bilmek imkansız

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Türkiye ve Macaristan'ın, ülkesinin NATO üyeliğini ne zaman onaylayacağını tahmin etmenin imkansız olduğunu belirtti.

Sanna Marin: Türkiye'nin, NATO üyeliğimizi ne zaman onaylayacağını bilmek imkansız
Sanna Marin: Türkiye'nin, NATO üyeliğimizi ne zaman onaylayacağını bilmek imkansız
GİRİŞ 29.10.2022 15:46 GÜNCELLEME 29.10.2022 15:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Yle TV1 televizyonunda katıldığı programda ülkesinin NATO'ya katılım sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

Macaristan'dan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylama kararıMacaristan'dan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylama kararı

Türkiye ve Macaristan'ın ülkesinin NATO üyeliğini ne zaman onaylayacağını tahmin etmenin imkansız olduğunu söyleyen Marin, "Elbette bu konuda işlerin hızla ilerleyeceğini umuyoruz" dedi.

Marin, ülke toprakları içinde NATO üslerinin ve nükleer silahların konuşlandırılma seçeneklerine dair de açıklamalarda bulundu.

"Kalıcı üsler veya nükleer silahlar söz konusu olduğunda, bu tür ön koşulları belirlemememizin veya manevra alanımızı sınırlamamamızın çok önemli olduğunu düşünüyorum" diyen Marin, öte yandan nükleer silahların Finlandiya topraklarına konuşlandırılmasının pek olası olmadığına inandığını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    ABnin bize imkasizlarla karsimiza ciktiklari müddetce türkiyede bekletecektir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak