Destici'den Kılıçdaroğlu yorumu: Batı, Türkiye düşmanlarını buluyor ve kullanıyor

BBP Başkanı Mustafa Destici TTB Başkanı Financı'nın kimyasal silah yalanı ve Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu' iftirasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Haber7'ye konuşan Destici, "Batı, Türkiye düşmanlarını buluyor ve kullanıyor" dedi.

GİRİŞ 04.11.2022 17:52 GÜNCELLEME 05.11.2022 11:18
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Haber7.com'a gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin sorularını yanıtlayan Destici, başörtüsü teklifi, TTB Başkanı Şebnem Koru Fincancı'nın açıklamaları, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti ve 'uyuşturucu' iftirası, Cumhur İttifakı'nın seçim ilerleyişi ve Yunanistan'ın kışkırtmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye yaptığı ziyarette 8 saatlik kayıp zaman işaret eden Destici, uyuşturucu iddiasının büyük bir iftira olduğunu ifade etti.

CHP'nin 'başörtüsü' adımına ilişkin konuşan Destici, geçmişte bu konuyla ilgili teklifin bizzat Kılıçdaroğlu'nun girişimleriyle Anayasa mahkemesi tarafından iptal edildiğini söyledi.

Destici, Meclis'e sunulacak olan başörtüsü teklifinin LGBT'yi açıkça destekleyen HDP için de bir sınav olacağının altını çizdi. 

Bakan Soylu canlı yayında çileden çıktı: Ahlaksız adam. Allah’tan korkar insanBakan Soylu canlı yayında çileden çıktı: Ahlaksız adam. Allah’tan korkar insan

Osman Ateşli'nin BBP Genel Başkanı Destici ile gerçekleştirdiği röportajla sizleri baş başa bırakıyoruz:

KÜLLİYE'DE ERDOĞAN'LA NELER KONUŞULDU?

Öncelikle şuradan başlamak istiyorum geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeniz oldu Külliye'de. Görüşmenin detayına ilişkin aktarabilecekleriniz var mıdır?

Bu görüşmede Türkiye'nin meselelerini değerlendirme fırsatı bulduk. Başörtüsü ile ilgili düzenleme, EYT düzenlemesi ve sözleşmeli personel, taşeronlar, ücretli öğretmenlerimiz, fahri Kur'an Kursu öğreticilerimiz gibi. Toplumun tüm kesiminden bize gelen talepleri kendi içimizde bir değerlendirme yaparak biz bunları Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşıyoruz. Bir diğer konu başlığı dünyadaki gelişmeler. Başta Rusya-Ukrayna savaşı, Yunanistan'la yaşanan gerginlik, İslam dünyası Türk dünyası gelişmeleri. Ayriyeten 2023 seçimleri, BBP olarak Cumhur İttifakı ile birlikteyiz. Cuma günü Türkiye yüzyılı programında beraberdik, program sonunda Sayın Cumhurbaşkanı ile bir toplantı yaptık. Akabinde de Gemlik'e TOGG'un banttan indirilmesine giderken orada da yine uçakta hem Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli ile istişarelerde bulunduk.
Seçim sath-ı mahalline doğru ilerliyoruz. Sahadasınız ve ciddi önemli çalışmalarınız var. BBP olarak nasıl bir çalışma temposu planlıyorsunuz?

Biz geçtiğimiz pazar günü Ankara'da genel istişare toplantısı yaptık. 20 Kasım'da Denizli'de Ege bölge mitingimizi yapacağız. 27 Kasım'da Kocaeli'nde olacağız. Marmara mitingimizi gerçekleştireceğiz, 4 Aralık'ta Urfa, 11 Aralık'ta Adana'da olacağız. Sadece mitinglerle sınırlı değil, halk toplantılarımız, salon konuşmalarımız, il ilçe ziyaretlerimiz de devam ediyor.

"GEÇMİŞTE KILIÇDAROĞLU BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNİ İPTAL ETTİRMİŞTİ"

Özellikle son günlerde konuştuğumuz Kılıçdaroğlu'nun çıkışı sonrası gündeme gelen bir başörtüsü meselesi var. Özellikle de başörtülülerin ve başı açıkların kıyafet tercihlerinin anayasal güvence altına alınmasını amaçlayan bir teklifin Meclis'e gelmesi bekleniyor. Siyasi partilere teklifi birlikte karar vermek adına yürütülen bazı istişareler oldu. Sizin de bir çağrınız oldu "Değişiklik teklifini birlikte verelim" diye. Muhalefetten destek geleceğini düşünüyor musunuz? Teklifin amacı sizce bu meseleyi çözebilecek mahiyette mi?

Biliyorsunuz gündemi Kılıçdaroğlu oluşturdu. Çünkü 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olma noktasında çok istekli ve kararlı. Bu dakikadan sonra geri dönüşünün de zor olacağını düşünüyorum. Aynı kararlıkta devam etme ihtimali çok güçlü. Tabi mütedeyyin kesimlere, geçmişte başörtüsü zulmü yaşamış kesimlere de bir mesaj verme adına, ya da kendi deyimleriyle bir 'helallleşme' adına böyle bir teklifte bulundu. Ama bakacağız bu samimi bir teklif mi yoksa bir takiyye mi? Bunu şimdi göreceğiz. Çünkü yasa teklifiyle bu iş çözülmez. Garanti altına da alınmaz. Bunun en doğrusu Anayasa değişikliğidir. ASlında bunu 2008'de biz AK Parti-MHP-BBP olarak. O dönemde şehit liderimiz Muhsin Başkanı'mız BBP'yi temsilen Meclis'teydi. Bu üçpartinin ayn bugün Cumhur İttifakı'nda olduğu gibi milletvekillerinin desteğiyle 411 sayısı ile anayasa değişikliği kabul edilmişti. Fakat bunu CHP hem de bugün genel başkanları olan Kemal Kılıçdaroğlu grupbaşkanvekiliydi. Onun eliyle anayasa mahkemesine iptali için dava açtı ve iptal ettiler. Şimdi burada bakalım nasıl bir tavır içine girecekler. Bu hem CHP için hemde milliyetçi maneviyatçı tabanları temsil ettiklerini iddia eden İYİ Parti, Saadet Partisi gibi partiler için de bir türnüsol kağıdı niteliği taşıyacaktır. Tabi teklif Salı günü hem MHP ile hem bizimle paylaşıldı. Biz zaten bir hazırlık yapıyorduk ve teklifi inceledik. 2 maddelik bir teklif. Teklifte şu var; İnanç hürriyetini ve bundan kaynaklı oluşan kıyafet, özelde başörtüsü diye zaten tabir edilmiş. Bunu tamamen anayasal güvence altına alıyor. 

"YASA BAŞÖRTÜSÜNÜ GÜVENCE ALTINA ALARAK, MÜSLÜMAN TÜRK AİLE YAPISINI KORUYACAK"

Başörtülü olmayanlarla ilgili de bir ibare var.

Tabi onu da güvence altına alıyor. Kişi kendi istediği gibi ister başı açık ister başörtülü gezebilir bunu tamamen güvence altına alıyor. İkinci maddede de Müslüman Türk aile yapısının korunması ile ilgili değişiklik var. Orada da Müslüman Türk ailesinin, Türk toplumu aile yapısının kadın ve erkekten oluştuğu, dolayısıyla da bunun dışındaki yaşantılara set çekiyor. Çünkü bunun bir ileri safhası Türkiye'de de bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi eşcinsel evliliklerin serbest bırakılacağı ya da evliliklerine izin verileceği bir gidişattan Türkiye'yi kurtarmış oluyor. Biz zaten görüşümüzü bildirdik, bizim çalışmalarımızla örtüşüyor. 

HDP'li Gergerlioğlu FETÖ ve PKK ağzıyla devlete uyuşturucu iftirası attı HDP'li Gergerlioğlu FETÖ ve PKK ağzıyla devlete uyuşturucu iftirası attı

"BU KANUN LGBT'Yİ DESTEKLEYEN HDP GİBİ PARTİLER İÇİN BİR SINAV"

Bu akımları destekleyen partiler söz konusu. Tabi Meclis'te bu teklif geldiği zaman nasıl bir hamle yapacaklarını düşünüyorsunuz?

Onlar için de bir sınav bu. PKK'nın siyasi şubesi HDP açısından meseleyi ele alırsak bir taraftan bu LGBT takımıyla çok iç içeler. Onların en büyük savunucuları olarak gözüküyorlar. Ama Doğu'ya gittiklerinde de bizim dindar mütedeyyin Kürt kardeşlerimizin oylarını istiyorlar ve alıyorlar da. Dolayısıyla bizim için de onlar için de bir türnüsol kağıdı vazifesi görecek. Gerçekten HDP bizim Kürt kardeşlerimizin inanç ve kültürüne ahlakına saygılı mı yoksa sapkınların yanında mı duruyor bu da ortaya çıkacak. Aslında bize göre hiç onları ziyaret etmek de gereksizdi. Boşuna zaman kaybıydı. Ama AK Parti heyeti böyle bir tercih kullandı. Tabi şimdi Meclis'te onların tavrını da görmüş olacağız.

"BATI NE İSTİYORSA ONLARI YAPIYORLAR"

TTB Başkanı Şebnem Koru Fincancı'nın TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiası çok konuşulmuştu. Sonrasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "cari açığı kapatmak için devletin uyuşturucu ticaretine göz yumduğu" iddiaları gündemde. Tabi bunlar uluslararası camia için Türkiye'yi hedef seçme yönüyle problemli çıkışlar. Bu açıklamaları nasıl yorumluyorsunuz?

Her iki açıklama da kabul edilemez bir iftiradır. Fincancı'nın zaten TTB Genel Başkanı olması zaten tuzun kopması anlamı taşıyor. Çünkü kadın çok açık ve net gözüktü ki PKK sempatizanı HDP'li, Türk milletinin düşmanı. Zaten bu iftirası da PKK ağzı. Daha önce PKK, HDP dile getirmişti. Tabi buradaki amaç Türkiye iç kamuoyundan ziyade Avrupa'ya dünyaya bir mesaj. Türk ordusu kimyasal silah kullanıyor diye. Türkiye'yi dışarıya şikayet ve dışarıda Türkiye'yi itibarsızlaştırmak ve uluslararası kuruluşlar nezdinde de suçlu pozisyona getirmek. Dertleri bu. Çünkü onlara ne diyorsalar onları yapıyorlar.

"TÜRK DEVLETİ BUNU SEYRETMEZ"

CHP ve HDP'den çok fazla benzer çıkışlar olmuştu...

Tabi yine PKK ağzıyla. Muharrem Erkek'in sınırımızda başkası olacağına PYD olsun sözleri var. PYD kim PKK'nın uzantısı. Bunlar bunu bilmiyorlar mı biliyorlar. Bile bile niye bunları söylüyorlar. HDP'ye şirin gözükerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunların desteğini alarak cumhurbaşkanlığı adaylarını seçtirmek istiyorlar bu kadar basit. Bir de tabi dünya görüşleri de ona uyuyor. Çünkü hem HDP'nin üst yapısı, hem de CHP'nin üst yapısı 80 öncesi sol örgütlerde birlikte çalışmış, sağa karşı ülkücülere dindarlara karşı birlikte mücadele etmişler. Böyle de bir fikirdaşlıkları ve geçmişteki yol arkadaşlıkları var. Ama şimdi tabi ki Türk devleti de bunu seyretmez. Neticede gereğini yaptı ve tutuklandı. TTB ve benzer kuruluşlarla ilgili de bir yasa gündeme getirilecek.

"CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAN BİRİNİN ASLA KULLANMAMASI GEREKEN KELİMELER"

Bir de Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ile ilgili söylediği şeyler büyük bir iftira. Yenilir yutulur cinsten değil. Bir de cumhurbaşkanlığına aday olan birisinin asla kullanmaması gereken kelimeler. Bu nasıl bir sözdür. Burada İçişleri Bakanı'nı hedef alıyorsunuz. İçişleri Bakanı hem terörle mücadelede, hem asayişte hem doğal afetlerle mücadelede can siperhane çalışan bakanlarımız. Bir de burada on binlerce yüzbinlerce polis kardeşimiz, jandarmamız, askerimiz itham altında bırakılıyor. Bence Sayın Kılıçdaroğlu'nun özür dilemesi lazım. Bu tür sözlerden de sakınması lazım. Siz eleştirebilirsiniz düşüncelerinizi söyleyebilirsiniz ama ne devlete, ne Türkiye Cumhuriyeti'ne ne onun polisine böyle hadsiz bir iftira atamazsınız.

"BATI TÜRKİYE DÜŞMANLARINI BULUYOR VE KENDİ POLİTİKALARI DOĞRULTUSUNDA KULLANIYOR"

Fincancı'nın 15 Temmuz gecesi ABD Büyükelçiliğinde olduğu ortaya çıktı. Sonrasında Almanya'nın Fincancı'nın tutuklanmasını endişe verici bulduğuna yönelik açıklaması oldu. Bunlar size ne ifade ediyor?

Biraz önce de söylediğim gibi Türkiye'ye değil dışarıya yapıyorlar. Aynı zamanda emperyalistlerle işbirliği yaptıklarının da kanıtı. Çünkü Batı ya da ABD Türkiye düşmanlarını buluyor ve bunları kendi politikaları doğrultusunda kullanıyor.

"ABD GEZİSİ TAM BİR FİYASKOYLA SONUÇLANDI"

Sayın Kılıçdaroğlu'na dönmek istiyorum. Ekim ayının ortalarında çok konuşulan bir ABD ziyareti olmuştu. Şimdi de İngiltere'de. 'İcazet turları' olarak yorumlayanlar var. Siz bu konuya nasıl bakıyorsunuz?

Hem icazet almak için hem de oradaki birtakım kişi ve kuruluşlarla bu cumhurbaşkanı adaylığı ve 2023 seçimlerini görüşmek için gittiği çok aşikar. Ama buna bir kılıf bularak bilim adamlarıyla, teknoloji kuruluşlarıyla görüşeceğini söyledi. Ama ABD gezisi tam bir fiyaskoyla sonuçlandı.

Hangi açıdan?

Şu açıdan, bir; orada görüşmek istediği çoğu kimseyle görüşemedi. İkincisi de şu oldu; özellikle o kayıp 8 saatin izahatını bu millete yapamadı. Üçüncüsü de ne ABD kamuoyunda ne de bizim kendi iç kamuoyumuzda da başarılı bulunmadı. Ama büyük bir başarısızlık olarak ifade edildi. Ama tabi 8 saatlik görüşmede ne yaptığı, kimlerle görüştüğü, kendisi açısından bu ziyaret yeterli mi onu da zaman gösterecek. Ben de o zaman söyledim. Bu hem Türkiye içi kamuoyuna 'bak işte ABD ile ilişki kurabiliyor, orada da görüşme yapabiliyorum' diyor. Peşine de şimdi İngiltere'ye gitti. 

Kılıçdaroğlu,  Blenheim Chalcot’ı ziyaret ettiKılıçdaroğlu, Blenheim Chalcot’ı ziyaret etti

"HİÇBİR YETKİSİ OLMAYAN BİRİNE NİYE PARA VERSİNLER?"

Bakın ne diyor giderken. 'Temiz para getireceğim' diyor. Şimdi İngiltere dünyanın en eski ve büyük sömürge devleti. Şimdi bir kere temiz parayı nereden bulacaksın? İki, teknik birtakım yatırımlar getireceğim diyor. Hangisi farklı, sen Türkiye Cmhuriyeti Başkanı mısın, başkanı mısın, TOBB başkanı mısın? Hayır, Meclis'te en büyük çoğunluğa sahip bir partinin genel başkanısın. Seçime var daha 7-8 ay. Seçimi zaten kazanamayacaksın. İnsanlar hiçbir yetkisi olmayan birisine niye para versinler? Demezler mi ki önce bir seçimi kazan, sonra görüşelim demezler mi? Yani devletine ya da ülkeye para getirmek için ya da kendi partisine birtakım yatırımlar getirmek için gidiyor sözleri inandırıcı değil. Çünkü  devlet adına konuşma yetkisi de yok. Dolayısıyla da devletin kurumları adına da konuşma yetkisi yok. Sadece fikir beyan edebilir. Olsa olsa ne yapabilir. CHP adına yapabilir. CHP'li iş adamları adına yapabilir. Bunlardan da yine devletin haberdar edilmesi lazım. Binaenaleyh ben bu gezinin de yine bir fiyaskoyla sonuçlanacağını düşünüyorum. Sadece İngiltere'ye gelmiş gitmiş olacak.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun zaten Türkiye'de de öyle bir sınırlandırması yok. Biliyorsunuz yani Sayın Kılıçdaroğlu FETÖ'cülerle de PKK uzantılarıyla da çok rahat görüşebiliyor. Çünkü gittiği illerde de “Bütün KHK’lıları geri döndüreceğiz” dedi. KHK’lılar kim? Ağırlıklı olarak FETÖ'cüler, PKK’lılar ve diğer terör örgütlerine mensup olan kişiler.

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 46
  • Kuntakinte 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimsiniz kardeşim sizler ki bu ülkede her olumlu gelişmeden ihanet derecesinde rahatsızsınız?Yıllarca bu ülkeye bir şey e ediniz. Hiç olmazsa susun. Millet ahmak değil. İnsanları ahmak yerine koymayı bırakın. Bu çalışmaları karalamakla iktidara ulaşamazsınız.
    Cevapla
  • Paşadede 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler başkan,nokta atışı olmuş doğrusu...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen başkan tebrik ederim.yapanin yanına kalmamalıdır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    en başta chp var bize başka düşmana gerek yok
    Cevapla
  • mıko baba 1 yıl önce Şikayet Et
    evet sayın başkana katılıyorum, sözleri ve ve yorumları çok çok doğru tespitlerdir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu