Nikaragua'da çoğu ABD'ye bağlı misyoner kuruluşlardan oluşan 100 STK kapatıldı

Nikaragua'da hükümet Batı'lı ülkelerin özellikle ABD'ye bağlı misyoner kuruluşların yer aldığı 100 STK kapattı. Böylece ülkede 2022'nin başından bu yana toplamda 2 bin 600'den fazla kuruluşun faaliyetlerinin durdurulmuş oldu.

Nikaragua'da çoğu ABD'ye bağlı misyoner kuruluşlardan oluşan 100 STK kapatıldı
Nikaragua'da çoğu ABD'ye bağlı misyoner kuruluşlardan oluşan 100 STK kapatıldı
GİRİŞ 05.11.2022 09:08 GÜNCELLEME 05.11.2022 09:08

Bölge basınında çıkan habere göre, İçişleri Bakanlığı, ülkede kar amacı gütmeyen bazı sivil toplum kuruluşlarının STK, mevzuatta belirlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirmediği için yasal statülerinin askıya alındığını açıkladı.

Kapatılan STK'ler içinde Kosta Rika'dan Roblealto Derneği, ABD'ye bağlı misyoner kuruluşlar, Bethlehem Misyoner Kilisesi Derneği, Avrupa Halklar Dayanışma Vakfı, Granada Müzisyenler Derneği ile Şarkıcı ve Söz Yazarları Derneği de bulunuyor.

2022'NIN BAŞINDAN BU YANA TOPLAMDA 2 BIN 600'DEN FAZLA KURULUŞUN FAALİYETLERİ DURDURULDU

Orta Amerika ülkesi Nikaragua'da böylece 2022'nin başından bu yana toplamda 2 bin 600'den fazla kuruluşun faaliyetlerinin, çeşitli gerçekler gösterilerek kapatıldığı bildirildi.

Nikaragua'da 1 Haziran'da 83, 3 Haziran'da 96, 16 Haziran'da 92 STK'nin faaliyetleri durdurulmuştu.

Milletvekili Filiberto Rodriguez, 1 Haziran'daki açıklamasında, STK'lerin, 2020'de çıkarılan yasa uyarınca görev ve yükümlülüklerini yerine getirmediğini, yasaya aykırı faaliyetlerde bulunduğunu öne sürmüştü.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."