Alman gazetesi: İsveç, YPG konusunda U dönüşü yaptı

Alman Die Tageszeitung gazetesinde yer alan bir makalede, "Kristersson, Ankara'da NATO üyeliği konusundaki Türk ablukasını kırmak istiyor. İsveç, YPG'ye yardımı keseceğini duyurdu. Bu bir U dönüşü" ifadelerine yer verildi.

Alman gazetesi: İsveç, YPG konusunda U dönüşü yaptı
Alman gazetesi: İsveç, YPG konusunda U dönüşü yaptı
GİRİŞ 08.11.2022 10:13 GÜNCELLEME 08.11.2022 10:25
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

NATO için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan İsveç'in Başbakanı Ulf Kristersson, 7-8 Kasım'da Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Görüşmelerde, İsveç ile NATO Madrid Zirvesi marjında imzalanan Üçlü Muhtıra temelinde, İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinde kritik öneme sahip ziyareti masaya yatıran Alman Die Tageszeitung gazetesi, Kristersson'ın Ankara'dan eli boş dönmek istemediğini yazdı.

Erdoğan'la Kristersson bugün Beştepe'de görüşecekErdoğan'la Kristersson bugün Beştepe'de görüşecek

"BU BİR U DÖNÜŞÜ"

Reinhard Wolff imzalı makalede, "İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, Cumartesi günü verdiği bir mülakatta, Stockholm'ün YPG'ye ve onun siyasi kolu PYD'ye artık yardım etmeyeceğini duyurdu. Sosyal Demokratların liderliğindeki son iki İsveç hükümeti YPG ve PYD'yi siyasi ve mali olarak desteklemişti. Bu bir U dönüşü" ifadelerine yer verildi.

İsveç'ten, PYD/YPG ile aralarına mesafe koyma kararıİsveç'ten, PYD/YPG ile aralarına mesafe koyma kararı

"ERDOĞAN'IN SÖYLEMİNE YAKLAŞIYORLAR"

Makalesinde, Dışişleri Bakanı Billstrom'un, "YPG'ye destek Türkiye ile ilişkilerimiz için iyi değil. Türkiye ile ilerleme kaydedilmesi büyük önem taşıyor. YPG ve PYD engel teşkil ediyor. Bu örgütlerin AB tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK ile çok yakın bağları var" açıklamasına atıfta bulunan Wolff, İsveç'in NATO üyeliğinin, terör örgütü YPG'ye verilecek yardımdan daha ağır bastığını belirtti.

Wolff'a göre, İsveç bunu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "YPG ile PKK aynıdır" söylemine yaklaşıyor, Türkiye'nin terörle mücadelesini meşru buluyor.

PKK sempatizanı sözde yazar Kurdo Baksi

"YAVAŞ YAVAŞ ERDOĞAN'A TESLİM OLUYORLAR"

Stockholm'ün, Türkiye'ye uygulanan silah ambargosunu kaldırdığını ve yeniden askeri malzeme tedarik etmeye başladığını belirten Wolff, makalesinde terör örgütü PKK sempatizanı sözde yazar Kurdo Baksi'nin, "Yavaş yavaş Erdoğan'a teslim oluyorlar" açıklamasına da yer verdi.

Kristersson'ın, NATO üyeliğinin tamamlanmasını ilk dış politika başarısı haline getirmeye kararlı göründüğünü ifade eden Wolff, İsveç'in Ankara'nın taleplerine boyun eğmesine isyan etti.

ERDOĞAN: GEREKLİ ADIMLAR ATILMAZSA ONAYLAMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Ankara ziyareti sırasında da İsveç ve Finlandiya'nın "gerekli adımları atmaması halinde Türkiye'nin üyelikleri resmen onaylamayacağını" söyledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyadan önce içimizdeki hainler kahroluyordur...
    Cevapla
  • Coban 1 yıl önce Şikayet Et
    Laf ile peynir gemisi yürümez ağam icraat görelim su verdiğim listeyi iade etmekle başlayin mesela sonra silah amborgosunun kaldırın bir fila gripten uçaklarından şöyle uygun fiyata verin sinrasına bakacagız artık
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi isvec finlandiya istedigimizi yapti sorun bittimi bu hainler butun avrupada saymakla bitmez nasil biter suriye irak iran afganistandan gelen kimvarsa geriye gonderilsin gelenide koymayin turkiyedeki milyonlarca multecilerin en az 1 milyon hain var iclerinde avrupa yolunda sonra dizimizi vuruyoruz almanyadan tutun hainler herulkede dolu nerden gittiler turkiyeden sinirlarimizi neden kapatmaliyiz hersey ortada kapatin hepsini geriye avrupaya degil geldikleri yere
    Cevapla
  • Nezih 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesmemiş.Sadece keseceğini duyurmuş.Çocuk mu kandırıyor?
    Cevapla
  • Kimkio 1 yıl önce Şikayet Et
    2023'te secimlerin hemen ardindan suriye'de ypg'ye operasyon yapılmalı ve bu operasyonda nato'nun tavrina gore isvec ve finlandiya birlige kabul edilmeli.
    Cevapla
  • Hızır ilyas HASTA 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimlerden önce teröristlere ağır DARBE vurulması uygundur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul’da trafikte kahkahaya boğan kaza: Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri