ABD'den KKTC'nin "gözlemci üye" statüsüne dair açıklama! Erdoğan'dan cevap

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gözlemci statüsü vermesi yönündeki kararını reddetiğini bildirdi. Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "O iş bitmiştir" dedi.

GİRİŞ 16.11.2022 08:39 GÜNCELLEME 16.11.2022 14:40
Bu Habere 362 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, düzenlediği günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bir Yunan gazetecinin sorusuna cevaben "söz konusu kararın (adada) toprak bütünlüğü ilkesi veya BM Şartı ile tutarlı olmadığını" söyleyen Sözcü, şu ifadeleri kullandı:

KKTC, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde gözlemci üye olarak kabul edildiKKTC, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde gözlemci üye olarak kabul edildi

AB'den KKTC açıklaması: Gözlemci üye statüsünü reddediyoruzAB'den KKTC açıklaması: Gözlemci üye statüsünü reddediyoruz

"ABD, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması yönündeki açıklamaları reddediyor. Türk Devletleri Teşkilatı'nın uluslararası tanınırlığı olmayan bir oluşumu gözlemci olarak kabul etme kararından dolayı üzüntü duyuyoruz. Bu karar toprak bütünlüğü ilkesine ve BM Şartı'na aykırıdır. ABD, Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetini adanın tek meşru hükümeti olarak tanıyor"

Sözcü ayrıca, ABD'nin, adayı tüm Kıbrıslıların yararına siyasi eşitlikle iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon temelinde yeniden birleştirme çabalarını desteklemeye devam ettiğini söyledi.

ERDOĞAN'DAN CEVAP

G20 Zirvesi kapsamında Endonezya'da basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin KKTC çıkışına binaen yaptığı açıklamada, "Kuzey Kıbrıs ile ilgili bizim Türk Devletleri Teşkilatı'nda aldığımız karar geçerlidir ve bu kararla ilgili herhangi bir yerden, herhangi ülkeden icazet almamıza da gerek yoktur. O iş bitmiştir. Bundan sonraki süreçte de bu olumsuz yaklaşan ülkelere gerekli olan yerde gerekli cevabı vermeye devam ederiz" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 362
  • sarıçiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    ey ABD seni takan kim?Yunanı şımartansın namussuzsun hain oysuzsun.Reis seninde kitabını dürecek bekle gör..
    Cevapla
  • Yılmaz atik 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika artık her platform da cevabını alacak ve haddini bilecek hiç kusura bakmasın Türkiye Amerika'nın eyaleti değil kimse kambur lumbur konusamaz hayırdır sizinusaginiz mi var
    Cevapla
  • Kerem oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Seninleyiz yürekli adam ölümüne
    Cevapla
  • memoli 1 yıl önce Şikayet Et
    adamsın reis bu millet senin gibisini görmedi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşa Reis... Devamını bekliyoruz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!