Türkiye karşıtı ABD'li Senatör Bob Menendez'in başı dertte! Eşine rüşvet soruşturması

Türkiye’ye yönelik saldırgan ve düşmanca tutumuyla bilinen ABD’li Senatör Bob Menendez’in başı dertte. Geçtiğimiz günlerde bir kez daha Türkiye’ye saldıran, her konuda skandal ifadeler kullanan Menendez’in adı yolsuzluk davasına karıştı.

GİRİŞ 19.11.2022 22:32 GÜNCELLEME 20.11.2022 10:35
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Türkiye düşmanlığıyla bilinen ABD Senatörü Bob Menendez'in başı, eşinin karıştığı söylenen bir skandalla dertte.

Sık sık Türkiye aleyhine açıklamalarda bulunan, provokatif açıklamalara imza atan Menendez'in 2020 yılında evlendiği Ermeni asıllı eşi Nadine Arslanyan, rüşvet ile anılıyor. ABD basınında yer alan haberlere göre New York Güney Bölgesi savcılığı, Menendez'in eşi Arslanyan'ın ortaklarını mahkemeye çağırdı.

Bob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını onaylamayacağımBob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını onaylamayacağım

Bob Menendez: Erdoğan'ın saldırganlığı durana kadar onaylamayacağımBob Menendez: Erdoğan'ın saldırganlığı durana kadar onaylamayacağım

MENENDEZ DE MERCEK ALTINDA

Arslanyan'ın "iyilik isteyen kişilerden hediye veya hizmet aldığı" incelenirken savcılığın Menendez hakkında da bilgi istediği kaydedildi.

Menendez'in siyasi danışmanı Michael Soliman yaptığı açıklamada, "Her zaman olduğu gibi, herhangi bir resmi soruşturma yapılması durumunda, senatör kendisinden veya ofisinden talep edilen her türlü yardımı sağlamaya hazırdır." ifadelerini kullanırken olaya dair açıklama yapmaktan kaçındı.

Devlet iş kayıtlarına göre Menendez'in eşi Arslanyan, 2019'da New Jersey'de kurulan bir holding şirketi olan Strategic International Business Consultants LLC'nin Başkanı olarak görev yapıyor.

Menendez'in son federal mali açıklamalarında da, Arslanyan'ın geçen yıl şirketten gelir elde ettiği belirtiliyor.

Bob Menendez: Türkiye NATO'nun güvenliğini tehdit ediyorBob Menendez: Türkiye NATO'nun güvenliğini tehdit ediyor

Bob Menendez: Türkiye NATO müttefiki gibi davranmalıBob Menendez: Türkiye NATO müttefiki gibi davranmalı

MENENDEZ'İN İLK SKANDALI DEĞİL

Menendez'e karşı 2015 yılında bir kamu yolsuzluğu davası açılmıştı. Menendez'in Medicare-fatura anlaşmazlıklarında ve Dominik Cumhuriyeti'ndeki bir liman sözleşmesiyle ilgili bir anlaşmazlıkta yardımcı olması karşılığında Floridalı bir göz doktorundan özel bir jetle uçuşlar ve tatiller de dahil olmak üzere yaklaşık 1 milyon dolarlık hediyeler kabul ettiği iddia edilmişti.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Ahiskali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendisine yumanlara para almıştır o yüzden Türkiye ateş puskuruyir top.
    Cevapla
  • Kafkasyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Anadolu tabiri ile bir söz var. Öküz toprağı eşer kendi başına düşer diye. Mevlam dahada beter etsin. Amin
    Cevapla
  • Eyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsun
    Cevapla
  • Ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne mal olduğu belliydi zaten.
    Cevapla
  • Hüseyin Keser 1 yıl önce Şikayet Et
    Müptezel hırsız..karı koca lobicilik yapıp Ermeniden abd ki Rum Para babalarından Hükümetlerinden para kopartıp ona göre havlıyorlar..e oturduğu yer zaman ve konuda işi için müsait gavur dini yokki imanına zarar gelsin..yapıyor işte işini işi gavurluk..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat