Libya'da Yunanistan öfkesi: Siz savaş istiyorsunuz

Libya'da, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın başkent Trablus ziyaretinde uçaktan inmeyi reddetmesi protesto edildi.

GİRİŞ 21.11.2022 06:45 GÜNCELLEME 21.11.2022 09:03
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Trablus Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi üzerinde Arapça, İngilizce ve Yunanca "Libya kesinlikle boyun eğmeyecek", "Deniz sınırlarımızı kanlarımızla koruruz", "Libyalılar barış arzuluyor ancak sen savaş istiyorsun", "Dendias senin elinde kan lekesi var", "Dendias savaş suçlusunun müttefiki" yazan pankartlar taşıdı.

Eylemi düzenleyenlerden Muhammed Ali, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın Libya'ya yönelik "ahlaki ve diplomatik olmayan tutumunu protesto etmek için toplandıklarını" söyledi.

Ali, sözlerine şöyle devam etti:

"Dendias'ın çocukça davranışı Yunan hükümetinin seviyesizliğini gösteriyor. Onurumuza ve Libya'nın egemenliğine karşı yapılmış bu tutumu protesto ediyoruz. Bugün Libya'nın batısındaki bütün bölgelerden gençler burada toplandı. Öğrenci birlikleri ve sosyal medya üzerinden haberleşerek Yunun Büyükelçiliği önüne geldik."

Libya'nın tek bir devlet olduğunu dile getiren Ali, "Yunanistan'a Libyalıların onurlarını zedeleyecek herhangi bir tutumu kabul etmeyeceğimiz mesajını kuvvetli bir şekilde verdik. Yunanistan'ın Akdeniz'in doğusundaki Libya'nın yeraltı kaynaklarında gözü olduğunu gayet iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"YUNANİSTAN'IN HADSİZLİĞİNİ HİÇBİR LİBYALI KABUL ETMEZ"

Üniversite öğrencisi Abdulmuiz Hufayd ise Libya devletinin birlik ve egemenliğini zedelemek isteyenlere karşı bir araya geldiklerini dile getirdi.

Hufayd, "Burada vatandan başka derdi olmayan ve canını bunun için feda etmeye hazır gençler var. Sınırlarımız, hukukumuz ve yeraltı kaynaklarımıza kimsenin müdahale etmesini istemiyoruz. Bugün burada toplananlar, 'Libya tek vatandır, asla bölünmeyecek, kimse bize karşı haddi aşamaz' şeklinde sloganlar attı. Yunanistan'ın bu hadsizliğini Libya'da hiç kimse, bir çocuk bile kabul etmez" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 17 Kasım'da Libya'nın başkenti Trablus'a gelmiş ancak Libya Dışişleri Bakanı Necla Menguş'un kendisini karşılamak için havaalanına geldiğini öğrenince uçaktan inmeyi reddetmişti.

Bunun üzerine Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Libya Dışişleri Bakanlığı da Dendias'a tepki göstermişti.

Yunan Bakan Dendias diplomatik kriz çıkardı: Libya'dan çok sert açıklamaYunan Bakan Dendias diplomatik kriz çıkardı: Libya'dan çok sert açıklama

Krizin nedenleri ortaya çıktı: Türkiye'ye bağlılıklarını Yunanistan'a gösterdilerKrizin nedenleri ortaya çıktı: Türkiye'ye bağlılıklarını Yunanistan'a gösterdiler

Nikos Dendias diplomatik krize neden olmuştu! Hafter ile görüştüNikos Dendias diplomatik krize neden olmuştu! Hafter ile görüştü

Dendias, darbeci general Halife Hafter'in ayağına gitmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 19
  • yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    libya yunanistanı silmiştir bu saaten sonra ve libyaya tb 2 ler gönderildi eğitimleri verildi ve libya askeri birlikleri türk silahlı kuvetlerince yetiştirildi ve pilotlar hala yetiştirilmekte bunu yunanistan fransa ve a bd bilmekte libya uyandı gereğini yapacak petrolü ile ve bu petrol libya ve türkiye ile iş birliği yapılıp gerekli yatırımlar yapılacak.....
    Cevapla
  • İslam Sancağı 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte Müslümanlar böyle birlik oldumu haçlı köpekleri sana ne yapabilir, yeter birlik olalaım.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasıtlı hareketler bunlar. Birileri, böyle yapmasını kulağına üflemiş. Tıpkı bizdeki birilerine, Türkiye'yi kimyasal silah kullanmakla ve uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlamaları için üflendiği gibi... Bir ileri iki geri, birilerinin elinde ipleri...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    libyalilar, bunun karsiligini vermeniz boynunuzun borcudur, boyle bir asagilama alttan alinamaz...
    Cevapla
  • Sivas 58 1 yıl önce Şikayet Et
    Kudurmuş köpekler, ipleri Amerika’nın elinde olunca üzerlerine bir kahramanlık gelmiş. Yunan’dan dost olmaz. Bunu tarih yazar. Türkiye ve Libya işbirliğini hazmedemeyenlerin önlerine attıkları birkaç kemiğe güvenerek böyle davranıyorlar. Avrupa’nın karaktersiz şımarık maşası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular