Erdoğan-Sisi tokalaşması sonrası Yunanistan'la Mısır'dan yeni anlaşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta Katar'da Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi ile tokalaşması sonrasında Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı yeni bir hamle geldi. Mısır'a çıkarma yapan Yunan bakanlar, bir dizi alanda anlaşmalar imzaladı.

Erdoğan-Sisi tokalaşması sonrası Yunanistan'la Mısır'dan yeni anlaşma
Erdoğan-Sisi tokalaşması sonrası Yunanistan'la Mısır'dan yeni anlaşma
GİRİŞ 23.11.2022 08:10 GÜNCELLEME 23.11.2022 11:46
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Katar'da Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi ile yıllar sonra bir araya gelerek tokalaşması sonrasında harekete geçen Yunanistan, Mısır'a çıkarma yaptı.

Son yıllarda Mısır ile ittifakı kuvvetlendiren Yunanistan, dün de Mısır'la bir dizi anlaşma imzaladı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Mısır'la havacılık, denizcilik ve tarım alanında bir dizi anlaşmaya imza attı.

Erdoğan'la Sisi tokalaştı, Yunanistan harekete geçtiErdoğan'la Sisi tokalaştı, Yunanistan harekete geçti

"BU ADIM TÜRKİYE'YE KARŞI ATILDI" YORUMU

Sözcü'de yer alan habere göre Panagiotopulos, denizcilik alanında imzalanan anlaşmanın, Türkiye'nin Libya'yla imzaladığı anlaşmadaki alanı da kapsadığını söyleyerek Türkiye'yle anlaşmayı "yasa dışı" olarak niteledi.

Yunan basını da Panagiotopulos ve Mısır Savunma Bakanı Muhammed Zeki'nin imzaladığı havacılık anlaşmasının, Türkiye'nin bölgedeki amaçlarına karşı iş birliği anlamına geldiği yorumunu yaptı. Haberlerde, Atina ve Kahire'nin Türkiye'nin eylülde Libya'yla imzaladığı enerji anlaşmasının iki ülkenin tepkisini çektiği hatırlatıldı.

Mısırlı mevkidaşı Semih Şükrü ile görüşen Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, uzun süredir devam eden ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye'yle son dönemde yaşanan gerilim, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu ile ilgili gelişmeleri de değerlendirdiklerini belirtti.

Mısır cephesinde ise, Türkiye aleyhine bir değerlendirmede bulunulmadı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 56
  • ofli 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısırın zalim hükümdarı Mısırlıları temsil etmiyor. Mısır galkı iktidara geldğinde her şey düzelir Allahın izni ile
    Cevapla
  • çepni 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dostluğu kazandırır Dünyada GSMH üzernden en çok fakir ve mağdur ülkelere yardım yapan 1. ülkedir, Türkiye dosta şefkatli düşmana şedittir.
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine .-. Mısır yönetimi ! Mısır'lılar değil . . .
    Cevapla
  • Nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    Somali Yemen Libya Arnavutluk Kosova Bosna Endonezya Malezya Türki cumhuriyetler ve Türkiye artık birleşmeli bu ayrılık gayrılık niye? Dahası kime ne faydası var. Ancak birlikte güçlü oluruz
    Cevapla
  • Recebali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bencede birleşmeli, hadi birleşsinler o zaman, senin birleşelim demenle olmuyor herkes dünyada bir köşeyi tutmuş, herkesin çıkarları var, zaten süper güçlerin buna izin vereceğinide sanmıyorum. Sabret 2 seneye kadar türkiye hatay,, amik ovasında ve trakyada bir savaşı var bunları inşallah kazanınca daha güçlü bir türkiye olacak
    Cevapla
  • Aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan da var
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Misiri anlamak cok güc´siyasilerimiz anlar ama bu sisi kelegi bati hayrani aslinda sisi tam bir FRAUN..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!