İtalya Başbakanı isyan etti: Müdahale edin!

Rusya-Ukrayna Savaşı ile patlak veren enerji krizi Avrupa ülkelerini zor durumda bırakmaya devam ediyor. İtalya Başbakanı Meloni, AB Komisyonu'na enerji fiyatlarına müdahale edin çağrısında bulundu.

İtalya Başbakanı isyan etti: Müdahale edin!
İtalya Başbakanı isyan etti: Müdahale edin!
GİRİŞ 24.11.2022 18:52 GÜNCELLEME 24.11.2022 18:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Enerji krizi Avrupa'da sorun olmaya devam ediyor. AB'nin Rusya'ya yaptığı yaptırımlara karşı Rusya'nın enerji kartını devreye koyması, Avrupa ülkelerinde büyük bir krize sebep oldu. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, AB Komisyonu'na enerji fiyatlarına müdahale edin çağrısı yaptı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun müdahalede bulunmaması durumunda enerji kriziyle mücadele etmenin zor olacağını söyledi.

Bergamo kentinde yapılan İtalya Ulusal Belediyeler Birliği (ANCI) Genel Kuruluna video konferans yöntemiyle katılan Meloni, içinden geçtikleri dönemde farklı sınamalarla karşı karşıya olduklarını, bu dönemde hükümetin belediyelerin yanında olacağını ifade etti.

Yüksek enerji maliyetlerinin kaynakları en çok kullanan unsur olduğunu dile getiren Meloni, "Aileler ve işletmeler için yüksek enerji fiyatlarını düşürmek için yaptığımız müdahaleler bize ayda yaklaşık 5 milyar avroya mal oluyor. Avrupa Komisyonu müdahale etmezse bu acil durumla mücadele etmek zor olacak. Gelen teklifleri değerlendiriyoruz." dedi.

Meloni, AB'den Kovid-19 sonrasında toparlanmayı sağlamak üzere alacakları kurtarma fonuna ilişkin programı uygun önlemleri alacak şekilde kontrolden geçirmeleri gerektiğini de kaydetti.

Bu arada, Başbakan Meloni, ANCI Genel Kurulu'na katılan Ukrayna'nın Lviv kenti Belediye Başkanı Andrij Sadovyj'e özel selam vererek İtalya olarak Ukrayna'nın davasını gururla desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Sadovyj, Meloni'yi kentlerine davet etti, İtalya Başbakanı da Lviv'e geleceğini söyledi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun,milyonlarca insanın ahını aldınız .nerde bir savaş varsa,ab abd nin parmağı var
    Cevapla
  • İSTANBUL'LU 1 yıl önce Şikayet Et
    a HAYIRIR MELANİ SEÇİM ZAMANI YIRTINIRCASNA TEHDİTLER SAVURUYORDUN NE OLDU KUYRUK YERLERE Mİ DÜŞTÜ
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    ONU söylemek için çok geç tüm avrupa şimdi rusyayı terör devleti ilan etti esas terörist avrupa vr terör yılanının başı da abd .biraz donunda aklınız başınıza gelsin abd nin gazına geldiniz rus gazından oldunuz
    Cevapla
  • Uğurböceği 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence salağa yatmak zorundalar
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim dedi sana bu zamanda başbakan ol diye?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı