Yemen'den açıklama: Yemen'deki petrol tesisleri İran İHA'larıyla hedef alınıyor

Yemen Dışişleri Bakanı Ahmed Avad bin Mubarek, ülkesindeki petrol tesisleri ve tankerlerin, İran'a ait insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef alındığını söyledi. Mubarek, İran'ın bu saldırılardaki amacının arka planını da açıkladı.

Yemen'den açıklama: Yemen'deki petrol tesisleri İran İHA'larıyla hedef alınıyor
Yemen'den açıklama: Yemen'deki petrol tesisleri İran İHA'larıyla hedef alınıyor
GİRİŞ 04.12.2022 03:00 GÜNCELLEME 04.12.2022 03:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yemen'in resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Yemen Dışişleri Bakanı Bin Mubarek, İtalya'nın başkenti Roma'da bu yıl 8'incisi düzenlenen MED Akdeniz Diyalog Forumu kapsamında ABD'nin İran Özel Temsilcisi Robert Malley ile bir araya geldi. Görüşmede, "Tahran'ın Yemen'deki rolünün" ele alındığı vurgulandı.

İRAN, HUSİLERE İHA VE SİLAH DESTEĞİNİ KESSİN

Yemenli Bakan Bin Mubarek, "Tahran'ın Husi milislerine verdiği desteğe ve Husilere başta İHA'lar olmak üzere İran silahlarının gönderilmeye devam etmesine" dikkati çekti.

"TANKERLER VE TESİSLER İRAN İHA'LARIYLA HEDEF ALINIYOR"

Bunun Yemen'deki krizi şiddetlendirdiğini, bölgedeki güvenliği, barışı, uluslararası denizciliği ve petrol arzını tehdit ettiğini söyleyen Bin Mubarek, "Yemen'deki petrol tesisleri ve tankerleri, İran İHA'larıyla hedef alınıyor." şeklinde konuştu.

AMAÇ, YEMEN'DE YAŞANAN İNSANİ KRİZİ ARTIRMAK

Bin Mubarek, "Husi milislerin bununla Yemen halkına ekonomik abluka uygulamayı ve ülkedeki insani krizi şiddetlendirmeyi amaçladığını" vurguladı. İran ve Husiler'den konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

İSYANCI HUSİLER PETROL LİMANLARINI VURUYOR

Yemen'deki İran destekli Husiler, ekim ayında Hadramevt ilinin idari merkezi Mukella kentinde bulunan Dabbe Petrol Limanı ile Şebve ilindeki En-Nuşeyme Petrol Limanı'nı, 9 Kasım'da da Kuna Limanı'nı hedef almıştı.

Husilerden yapılan açıklamada, "Dabbe Limanı'ndan ham petrol yağmalamaya çalışan bir gemiyi önlemek için küçük bir uyarı olarak saldırıyı gerçekleştirdik." sözleri kaydedilmişti. Saldırı, uluslararası düzeyde kınanırken Husilere gerilimi tırmandırmama ve bu tür saldırılara son verme çağrıları yapılmıştı.

Çatışma ve insani kriz ekseninde YemenÇatışma ve insani kriz ekseninde Yemen

ABD: İran’dan Yemen’e patlayıcı madde taşıyan tekneyi durdurdukABD: İran’dan Yemen’e patlayıcı madde taşıyan tekneyi durdurduk

Yemen hükümetinden İran'a suçlamaYemen hükümetinden İran'a suçlama

Husiler’den Marib’e füze saldırısı: Aynı aileden 7 kişi öldüHusiler’den Marib’e füze saldırısı: Aynı aileden 7 kişi öldü

Husi hapishanelerinde işkence gören Yemenli yaşamını yitirdiHusi hapishanelerinde işkence gören Yemenli yaşamını yitirdi

BM'den Yemen'e yönelik insani yardımları yoğunlaştırma çağrısıBM'den Yemen'e yönelik insani yardımları yoğunlaştırma çağrısı

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İran inşallah en yakın zamanda yıkılırsın..israilden sonra islam dünyasının baş belası...
    Cevapla
  • cemil 1 yıl önce Şikayet Et
    husiler yemen halkıyla beraber bu abd kuklalarından yemen petrolünü koruyor..
    Cevapla
  • Egeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Islam aleminin kurulmayan cibanidir, Şia lar, belasıdır bunlar hep ehli sünnete savaşmış tir,
    Cevapla
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    husiler ülkenin gerçek sahipleri sizin gibi amerikayla işbirliği yapmıyorlar
    Cevapla
  • Dghaj 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan soyluyorsun.yemende kirizin sebebi seüdiler ve30 ulkeyle birlikte koalisiyon gürüb,kadin cocük demeden her kesi getl eddiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!