İsveç Başbakanı Kristersson, Türkiye karşıtı eski milletvekiline cevabı yapıştırdı!

İsveç'te Türkiye karşıtı eski Milletvekili Nalin Pekgül'ün NATO anlaşması çerçevesinde Türkiye'ye teröristlerin iade edilmemesine yönelik gönderdiği mektubu cevaplayan Kristersson, "İsveç bir terör üssü haline gelmemeli." dedi.

GİRİŞ 06.12.2022 00:50 GÜNCELLEME 06.12.2022 10:43
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye karşıtlığı ile tanınan eski Sosyal Demokrat Milletvekili Nalin Pekgül'e yazdığı mektupta, "Türkiye'nin teröre karşı kendini koruma hakkı var" ifadelerini kullanarak, "İsveç terör üssü haline gelmemeli" dedi.

TÜRKİYE KARŞITI ESKİ VEKİLE CEVABI YAPIŞTIRDI!

Türkiye karşıtlığı ile tanınan eski Sosyal Demokrat Milletvekili Nalin Pekgül, NATO anlaşması çerçevesinde teröristlerin Türkiye'ye iade edilmemesine yönelik İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'a bir mektup gönderdi.

Kristersson, Pekgül’ün mektubuna verdiği cevapta İsveç’in terör üssü haline gelmemesi gerektiği ve Türkiye’nin kendisini terör saldırılarına karşı koruma hakkı olduğuna vurgu yaptı. Kristersson mektubunda, “Terör, terörün finansmanı veya başka bir suça bulaşmamış olanların korkacak bir şeyleri yok. Ancak İsveç dışındaki ülkeleri hedef alsa da hedef almasa da İsveç'in terör üssü olmasına izin vermeyeceğiz. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi Türkiye'nin de teröre karşı kendini koruma hakkı vardır. Bu konuda her zaman net oldum” dedi.

''TÜRKİYE İLE YAPTIĞIMIZ NATO ANLAŞMASININ ARKASINDAYIZ''

İsveç'in uluslararası hukuka uymaya devam edeceğini vurgulayan Kristersson, “İsveç uluslararası hukuka uymaya devam edecek. Başka bir şey düşünülemez. Hukukun üstünlüğü ile yönetilen dünyanın en güçlü devletlerinden biriyiz. İsveç vatandaşları asla iade edilmeyecek” ifadelerini kullandı.

Kristersson, İsveç'in Türkiye ve Finlandiya ile yaptığı NATO anlaşmasının arkasında olduğunu vurgulayarak, bu konuda diğer partilerin de kendilerine destek verdiğini açıkladı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 38
  • Milli ve yerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Isveçle finlileri natoya aldırmayalım bunlar terör destekcıleri
    Cevapla
  • Karahanlı.....1212 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelmemeli değil..... Gelmeyecek demen lâzım.....
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz teröristle uğraşırken hangi NATO ülkesi bize destek çıktı. Hiçbiri. Onun için isveçin natoya girmemesi gerekir. Sakın ha kimse bu isveçe güvenmesin. İsveç eşittir pkk. Hepsi Türk düşmanı
    Cevapla
  • Özay 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu tarihi NATO kozunu yıllarca kullanmalı. Bu fırsat bir daha gelmez. Kesinlikle oyalama politakası uygulamalı. Kesinlikle veto oyunu kullanmaya devam etmeli. Yıllardır terörün en büyük destekçisi olmuştur isveç. İsveçin sözüne devlet büyüklerimiz kesinlikle inanmamalı. İsveç terör merkezidir. 1 tane terörist iade etmez. Çünkü teröristlerin hepsi isveç vatandaşlığı aldı. Mümkün değil iade etmesi. Sadece isveç vatandaşı olmayan teröristleri iade edebilir zaten bunlarda bizim istediklerimiz değil. Haydi TÜRKİYE sakın bunlara inanma. Eğer inanırsan şehitlerimizin kemikleri sızlar. NATO kozunu kullan sonuçta NATO'nun en büyük ordusu Türk ordusudur. Vetoya devam...
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç Almanlar Fransızlar ıtalyanlardan oluşan Avrupa’nın gerçek yüzü terörün büyük destekcısı bugun ise yenilgiyi kabul eden ve mağdur rolünü üstlenen gravatları teröristler yarın tekrar gücü kaybettiğimizde gerçek yüzlerini gürecegız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt