ABD, YPG/SDG'yle ortak operasyonlara yeniden başladı

Türkiye'nin 20 Kasım'da Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na başlamasının ardından, terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'yle Suriye'nin kuzeyindeki ortak devriyelerini askıya alan Pentagon, bu devriyelere yeniden başladı.

GİRİŞ 14.12.2022 01:13 GÜNCELLEME 15.12.2022 03:34
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

ABD'nin liderlik ettiği DEAŞ'la mücadele koalisyonunun sosyal medya hesabından terör örgütü YPG/SDG paylaşımı yapıldı. Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki YPG'nin terör yapılanmasına operasyon hazırlıkları devam ederken, Pentagon'dan gelen mesaj YPG/SDG'yle iş birliğinin sahada devam ettiğini gösterdi.

Terör örgütü SDG: ABD'yle tüm ortak operasyonları durdurdukTerör örgütü SDG: ABD'yle tüm ortak operasyonları durdurduk

Birleşik Ortak Görev Gücü- Doğal Kararlılık Harekatı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Yakın zamanda Koalisyon güçleri DEAŞ'la 3 müşterek operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlar bir DEAŞ lideri ve 2 teröristin tutuklanmasıyla sonuçlandı. Bu, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) DEAŞ tehdidini caydırma ve Kuzey Suriye halkını savunmaya yönelik taahhüdünün bir başka örneğidir" denildi.

TERÖR BİRİMİNİN AMBLEMİ PAYLAŞILDI

Sosyal medya hesabı paylaşımında, terör örgütü YPG'ye bağlı olan sözde anti-terör birimi YAT'ın amblemi de yer aldı. YAT adlı özel eğitimli birimini doğrudan ABD'li subaylar ve YPG'liler eğitiyor. PKK terör örgütünün Suriye'deki bu yapılanmasını ABD ordusu "DEAŞ'a karşı mücadele" gerekçesini öne sürerek destekliyor.

ORTAK OPERASYONLAR YENİDEN BAŞLADI

Türkiye'nin, YPG/SDG'nin PKK'nın uzantısı olduğu yönündeki itirazlarını görmezden gelen Washington, Ankara'nın operasyon hazırlıklarına karşı çıkıyor. Türkiye'nin 20 Kasım'da Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na başlamasının ardından SDG ile Suriye'nin kuzeyindeki ortak devriyelerini askıya alan Pentagon, bu devriyelere de yeniden başladı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "Suriye Demokratik Güçleri ile ortak operasyonlarımız yeniden başladı. 9 Aralık itibarıyla tam bir şekilde başladı. Tekrar söylüyorum, orada bu yerel ortaklarla yaptığımız çalışma DEAŞ'ın yeniden toparlanmamasına odaklanıyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 140
  • Hiç kimse 1 yıl önce Şikayet Et
    Anti terör yanlış kanki terör abd el ele
    Cevapla
  • Tarafsız insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Alın texasta yer verin hem o boşluklar dolar surıye de ırakta gaz ve petrol bittim bir tane jonni göremezsin modern dünyanın modern hırsızları
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni anlaşma yaptırmış pkk abd ye arkasındaki israil taşeronları ordan onları çikarmaliyiz petrol kuyularından uzaklaştirmaliyiz aralarına virane olmalı .suriyede esastı güçlendirip pkk la savaslandirmaliyiz halla beraber zor yapmayabilir
    Cevapla
  • Devlet Türkman 1 yıl önce Şikayet Et
    satranç tahtasında gibi hamle yapıyorlar. Yunanistan bir piyonu, pkk teröristleri bir piyonu. Allahım devletimize milletimizi güç küvvet ver. sinsi planları kendi sonları olsun inşallah.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Vurun hepsini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor