Bölücü terör örgütü PKK/YPG, kız çocuğunu kaçırdı

ABD kontrolündeki terör örgütü PKK/YPG'nin, Suriye'nin Halep şehrinde yaşayan 14 yaşındaki kız çocuğunu, silahlı kadrosuna katmak için ailesinden kopardığı ve ailesiyle görüşmesine izin vermediği bildirildi.

Bölücü terör örgütü PKK/YPG, kız çocuğunu kaçırdı
Bölücü terör örgütü PKK/YPG, kız çocuğunu kaçırdı
GİRİŞ 22.12.2022 23:03 GÜNCELLEME 22.12.2022 23:04
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Suriye'de sivillere yönelik hak ihlallerini belgeleyen Suriye İnsan Hakları Ağından (SNHR) yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de "SDG" adını kullanan PKK/YPG'li teröristlerin Halep il merkezinde varlık gösterdikleri Şeyh Maksud Mahallesi'nden 10 Aralık'ta L.O'yu kaçırdığı bilgisine yer verildi.

Açıklamada, terör örgütünün Afrin doğumlu 14 yaşındaki kız çocuğunu silahlı kadrosuna katmak için kaçırdığı ve ailesiyle görüşmesine izin vermediği belirtildi.

Terör örgütü, kaçırdığı gençler ile çocukları genellikle silahlı eğitim için kamplara götürüyor.

PKK/YPG'li teröristler bu ay içinde Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat ve Münbiç ilçelerinden de 15 yaşındaki 2 çocuğu kaçırarak silahlı kadrosuna katmıştı.

Annelerin kutlu direnişi sürüyor.... Evlat nöbetine 347'inci aile katıldıAnnelerin kutlu direnişi sürüyor.... Evlat nöbetine 347'inci aile katıldı

2021'DE 221 ÇOCUĞU DAĞA KAÇIRDI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği, 11 Temmuz'da yayımladığı "2021 Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporunda, terör örgütü PKK/YPG'nin 2021'de 221 çocuğu silahlı kadrosuna kattığını açıklamıştı.

Raporda, terör örgütü PKK/YPG'nin kolu olan "İç Asayiş Güçleri"nin ise aynı yıl içinde 24 çocuk kullandığının, sözde "Afrin Kurtuluş Güçleri"nin de 2021'de 2 çocuğu silahlı kadrosuna kattığının tespit edildiği belirtilmişti.

PKK/YPG'nin, Suriye'de 2021'de 55 çocuğu, örgüte bağlı "Afrin Kurtuluş Güçleri" ve "İç Asayiş Güçleri"nin de aynı yıl içinde 18 çocuğu öldürdüğü kaydedilmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki çocuk istismarına karşı olan gruplar chpkk hdpkk bin kaçırdığı 14 yaşındaki cocuk için ses yok çoluk çocukla uğraşan kim varsa kim göz yumarsa ses cikartmazsa Allah belasını versin
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani Kılıçdaroğlu, hani lanet olası Türkiye İşçi Partisi.
    Cevapla
  • 654 1 yıl önce Şikayet Et
    hanii insan haklarını demokrasiyi kadın haklarını savunan abd nato rusya neredeler
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Son günlerde her taşın altından çıkan, siyaset dahil herşeye maydanoz olan anlı şanlı ,ikiyüzlü sözde kadın hakları örgütlerinden yapmacık da olsa göstermelik de olsa bir açıklama bekliyoruz
    Cevapla
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hakları örgütlerinden, 6 lı masadan, atınca mangalda kül bırakmayanlardan, hapiste saçlarını kazıtanlardan vs. bir açıklama bekliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu