İsrail'e boykotun kapsamını genişletiyorlar!

Ummanlı yetkililer, İsrail'e yönelik boykotun spor, kültürel, ekonomik alanlarda da yer bulmasını istiyor.

İsrail'e boykotun kapsamını genişletiyorlar!
İsrail'e boykotun kapsamını genişletiyorlar!
GİRİŞ 27.12.2022 06:46 GÜNCELLEME 27.12.2022 06:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Umman'da Meclis bünyesindeki Şura Konseyi, İsrail'e yönelik boykotu genişletmek üzere oylamaya gitti.

Konsey, İsrail boykot yasasındaki ilk maddenin genişletilerek İsrail ile spor, kültürel ve ekonomik alandaki ilişkileri yasaklanmasının da kapsamasını kabul etti.

Yasanın mevcut haline göre tüzel ve kamu kişilerinin, İsrail'le ilişki kurması yasak. Ancak bu yasanın kapsamının genişletilmesi gündemde.

Şura Konseyi yasada bir değişiklik yapmaya hazırlansa da yasama komitesinin de söz konusu değişiklikleri ele alması beklenecek.

Söz konusu yasanın genişletilmesi, İsrailli yetkililerin Umman'ın İsrail'e hava sahasını açması için girişimlerde bulunduğu bir dönemde geldi.

Umman tarafının İsrail'e hava sahasını açmak karşılığında ABD'den birtakım önemli geri dönüşler istediği iddia edilmiş, buna göre Umman'ın ABD'den istekleri arasında iki ülkenin eğitim, kültür alışverişi, ticaret ve yatırımın yanı sıra yenilenebilir enerji kaynakları konularını ele alacak stratejik bir diyalog girişimi bulunuyordu.

Öte yandan ABD ve İsrailli yetkililer, Biden yönetiminin temmuz ayından bu yana Umman'ı hava sahasını İsrailli sivil uçuşlara açması için ikna etmeye çalıştığını ifade ediyordu.

2018 yılında dönemin İsrail Başbakanı olan Binyamin Netanyahu, Umman'a yaptığı ziyarette Sultan Kabus'tan İsrail'in Umman hava sahasını kullanmasını sağlayacak bir taahhüt almıştı.

Ancak Kabus'un hayatını kaybetmesi sonrası Sultan Heysem bin Tarık bu karardan vazgeçmişti.

Umman'ın İsrail'e geniş çaplı bir boykot uyguladığı biliniyor. Umman kanunlarına göre vatandaşlar, İsrail merkezli bireyler ve kurumlarla doğrudan ya da dolaylı olarak ticarete atılamıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • La edri 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte böyle olmalı. İçimizdeki yahudi kılıklı müslüman kan emici masonlara duyurulur. Abdülhamid Han bunlarfan çok çekmiş...
    Cevapla
  • Vaa mıİtirazınız 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de kardeşliğimizi genişletiyoruz israille...
    Cevapla
  • Ykp 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah Umman sen ne güzel sin ama işte bu yüzden ekonomik sıkıntıdan iç karışıklıklar dan kurtulamıyor sun Allah yolunda kuffarın karşısında duranin sıkıntısı sınav ı zor olurmuş Allah'ım güç kuvvet versin size ve cumlemeize
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ornek baska ulkelerde uygulamali
    Cevapla
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum ummani.. Rabbim ummani korusun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?