Çin savaş jeti, ABD uçağına 6 metreye kadar yaklaştı

ABD tarafından yapılan açıklamada, Güney Çin Denizi üzerinde Çin'e ait bir askeri jetin, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait uçağa 6 metreye kadar yaklaştığı belirtildi.

GİRİŞ 30.12.2022 00:56 GÜNCELLEME 30.12.2022 09:57
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

ABD tarafından yapılan açıklamada Güney Çin Denizi üzerinde Çin'e ait bir askeri jetin ABD Hava Kuvvetlerine ait uçağa 6 metreye kadar yaklaştığı, çarpışmamak için ABD uçağının manevra yapmak zorunda kaldığı belirtildi.

Güney Çin Denizi üzerinde tansiyon bir kez daha yükseldi. ABD Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Güney Çin Denizi'ndeki uluslararası hava sahasında bulunan ABD Hava Kuvvetleri'ne ait RC-135 uçağının 21 Aralık'ta Çin'e ait J-11 savaş jeti tarafından taciz edildiği duyuruldu.

6 METREYE KADAR YAKLAŞTI

Çin'e ait askeri jetin, ABD uçağına 6 metreye kadar yaklaştığının belirtildiği açıklamada, ABD uçağının çarpışmamak için manevra yapmak zorunda kaldığı aktarıldı.

GÜNEY ÇİN DENİZİ'NDE GERİLİM TIRMANIYOR

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe ile 22 Kasım'da Kamboçya'da gerçekleştirdiği görüşmede, Çin'e ait askeri araçların Hint-Pasifik bölgesindeki "artan tehlikeli hareketlerinden" duyduğu endişeyi dile getirmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 103
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Her nedense şu küresel güçlerin uçakları, gemileri, orduları belirli mesafeye kadar yaklaşır. hepsi bu. Ya ezebilecekleri bir memleketin unsurlarını gömerler . İşte dünyanın görüntüsü.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Çin'le mücadelesinde çevre ülkeleri Çin'e karşı kurgulayıp desteklemeye çalışmaktadır. İşte bu kurgulanan ülkelerden biri de "ABD'nin Nagazaki ve Hiroşima'ya atom bombası attığı " JAPONYA'dır. Geçmişte “sırtında ölmüş kardeşini onurlu duruşuyla taşıyan” “onurlu gururlu Japon halkı “, Nagazaki ve Hiroşimayı unutup !!?” ABD değirmenine su taşıyacağım derken bu kez de ÇİN'den darbe yiyecek…
    Cevapla
  • Cumhur 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin pilotunu takdir ediyorum tebrik ediyorum bravo,, terörist ABD pilotunu kaçırtmış, harika.
    Cevapla
  • korkak tavuk abd 1 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu kancik abd yemedimi
    Cevapla
  • burak75 1 yıl önce Şikayet Et
    abd uçağının güney çin denizinde ne işi varmış acaba..önce bunu sormalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu