Myanmar ordusundan hava saldırısı: Bombalar Hindistan'a düştü

Myanmar ordusunun, Hindistan sınırındaki isyancı gruba yönelik hava saldırıları sırasında Hindistan topraklarına 2 bomba düştüğü bildirildi.

Myanmar ordusundan hava saldırısı: Bombalar Hindistan'a düştü
Myanmar ordusundan hava saldırısı: Bombalar Hindistan'a düştü
GİRİŞ 12.01.2023 13:16 GÜNCELLEME 12.01.2023 13:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

The Guardian'ın yerel görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre, Myanmar ordusu, Myanmar’ın Çin eyaletindeki isyancıların en büyük eğitim kamplarından birine hava saldırısı düzenledi. Myanmar-Hindistan sınırındaki bir köyde yaşayanların ifadelerine göre, hava saldırısı esnasında Hindistan sınırları içine 2 bomba düştü.

Hindistan tarafından olayla ilgili henüz herhangi bir doğrulama veya açıklama yapılmadı.

Tanıklardan biri, saldırıda köylerinde yaşayan kimsenin yaralanmadığını, bombalamadan sonra Myanmar tarafından bazı insanların sınırı geçerek köylerine geldiğini, halkın da yaralılara yardım ettiğini belirterek, saldırının 3 savaş uçağı ve 2 helikopterle gerçekleştirildiğini kaydetti.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Myanmar ordusu, 2020 genel seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılmasının ardından 1 Şubat 2021'de askeri darbeyle yönetime el koymuştu.

Ülkede silahlı mücadele yoluyla uzun süredir özerklik talep eden azınlık grupları ile ordu arasındaki çatışmalar artarak sürüyor. Hükümet, etnik grupların baskın olduğu sınır bölgelerindeki silahlı gruplarla on yıllardır mücadele ediyor.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 1800'ü aşkın kişi hayatını kaybetti.

Darbeden bu yana yaklaşık 13 bin kişi gözaltına alındı, 10 binin üzerinde kişi ise halen hapishanede tutuluyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin önce yerleşir sonra ısyan cıkarip Toprak telep eder.
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    mymmar müslümanları zor durumda İnşaAllah Yeni Türkiye olaya el atar mymmarda islamı ve müslümanları hakim kılmak için 10 siha yeterde artar bile
    Cevapla
  • Aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkasında çin var o solucanların
    Cevapla
  • Çamlıcalı cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin Hindistan myanmar hepiniz katilsinlz,Cehennem e gidin inşaallah
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu myanmar aynı ukrayna yunan gibi kullanılmaya müsait olmasından korkuyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller