Nepal'de düşen uçakla ilgili yeni detay: Pilot elinden geleni yaptı

Nepal'de uçak kazasında hayatını kaybedenlere ilişkin detaylar paylaşıldı. Bölge sakinleri pilotun alçalma anında kalabalık bir yere düşmemek için elinden geleni yaptığını söyledi. Kazada can kaybı 68 olarak açıklandı.

Nepal'de düşen uçakla ilgili yeni detay: Pilot elinden geleni yaptı
Nepal'de düşen uçakla ilgili yeni detay: Pilot elinden geleni yaptı
GİRİŞ 16.01.2023 10:42 GÜNCELLEME 16.01.2023 11:59

 Nepal’de dün meydana gelen uçak kazasında can kaybı 68 olarak açıklandı. Kalan 4 kişi için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Hintli yolcu saniye saniye kaydetti: Nepal'deki uçağın düşme anıHintli yolcu saniye saniye kaydetti: Nepal'deki uçağın düşme anı

68 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Nepal Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada, uçakta bulunan yolculara ilişkin detaylar da paylaşıldı. Açıklamada, uçakta 53 Nepal, 5 Hindistan, 4 Rusya, 2 Kore, 1 Avustralya, 1 Arjantin, 1 İrlanda ve 1 Fransa vatandaşının bulunduğu aktarıldı.

SAĞ KURTULAN OLMADI

4 kabin görevlisinin de bulunduğu 72 kişilik uçaktan henüz sağ kurtulan olmadı. Nepal Sivil Havacılık Kurumu, 68 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, kalan 4 kişi için ise arama kurtarma çalışmalarının bugün devam edeceğini bildirdi.

KARA KUTU BULUNDU

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin kokpit kayıtları ile uçuş verilerinin yer aldığı kara kutuları bulduğu belirtildi. Katmandu Havaalanı yetkilisi Teknath Sitaula, kara kutuların iyi durumda ve hasarsız göründüğünü söyledi.

PİLOT ELİNDEN GELENİ YAPTI

Bölgede ikamet eden Divya Dhakal, uçağın gökten düştüğünü gördükten sonra nasıl kaza mahalline koştuğunu anlattı.

"Ben oradayken kaza mahalli zaten kalabalıktı. Uçağın alevlerinden büyük bir duman çıkıyordu. Sonra helikopterler kısa sürede geldi" dedi.

Dhakal "Pilot, kalabalığa veya herhangi bir eve düşmemek için elinden gelenin en iyisini yaptı. Set Nehri'nin hemen yanında küçük bir alan vardı ve uçak bu küçük alanda yere çarptı" ifadelerini kullandı. 

EN ÖLÜMCÜL 3. KAZA

Kazanın ülke tarihindeki en ölümcül 3. kaza olduğu açıklandı. 

Nepal'in en ölümcül havacılık kazası, 1992'de, Katmandu'ya yaklaşırken düşen Pakistan Uluslararası Havayolları jetindeki 167 kişinin tamamının öldüğü zaman oldu.

Everest de dahil olmak üzere dünyanın en yüksek 14 dağından sekizine ev sahipliği yapan Nepal'de 2000 yılından bu yana uçak veya helikopter kazalarında yaklaşık 350 kişi öldü.

 

KAYNAK: HABER7, DHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi