Nepal'de düşen uçağın son anlarını gösterdiği iddia edilen video gerçek mi?

Nepal'de 72 kişiyi taşıyan ait yolcu uçağı Seti Nehri Vadisi yakınında düştü. Uçak kazasının ardından ortaya çıkan bir videonun, kaza anına ait olduğu iddiaları dolaşıma girdi. İddiaların doğruluğu araştırıldığında gerçek ortaya çıktı.

Nepal'de düşen uçağın son anlarını gösterdiği iddia edilen video gerçek mi?
Nepal'de düşen uçağın son anlarını gösterdiği iddia edilen video gerçek mi?
GİRİŞ 17.01.2023 23:14 GÜNCELLEME 17.01.2023 23:14
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Nepal'in başkenti Katmandu'dan Pokhara kentine gitmek üzere havalanan, Yeti Hava Yollarına ait "ATR 72" tipi yolcu uçağı, Seti Nehri Vadisi yakınında düştü. Arama kurtarma ekipleri uçaktaki 72 kişiden 68'inin cansız bedenlerine ulaştı. Karakutusu bulunan uçağın neden düştüğüne dair net bir açıklama yapılmadı. Ancak sosyal medyaya paylaşılan ve uçaktaki bir yolcunun kaza anlarını kaydettiğine dair görüntüler basında geniş yer buldu. 

"UÇAĞIN DÜŞME ANINA YÖNELİK VİDEO" İDDİASI 

Kazanın gerçekleşmesinden birkaç saat sonra sosyal medyada bir video dolaşıma girdi. Uçaktaki bir yolcunun, felaket yaşanmadan saniyeler önce cep telefonu kamerasıyla kabinden kaza anlarını kaydettiği öne sürüldü. Dünya genelinde dolaşıma giren video, sosyal medyada binlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı.

VİDEO GERÇEK Mİ?

Ortaya atılan iddiaların arka planı araştırıldığında, videoyu çeken yolcunun, oturduğu koltuğun başlığında "Yeti Havayolları" logosunun yer aldığı görüntülerde net şekilde görülüyor.

Bahse konu olan videonun "Sonu Jaiswal" isimli bir Facebook kullanıcısı tarafından gerçekleştirilen canlı yayın sonrası sosyal medyada yayıldığı anlaşıldı.

Sonu Jaiswal'in Nepal uçağında seyahat edip etmediği merak ediliyordu. Nepal medyası tarafından paylaşılan 68 kişilik yolcu listesinde, videoyu yayınlayan Sonu Jaiswal isimli Hint vatandaşının adının da yer aldığı belirlendi.

Ayrıca Jaiswal'ın kimliğine dair bilgiler, Hindistan medyasında geniş yer buldu.

KANITLAR

Videoyu çeken yolcunun oturduğu koltuğun başlığında Yeti Havayolları'nın logosu görünüyor.

Görüntüler, Sonu Jaiswal isimli bir kişinin Facebook üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayın sonrası sosyal medyada dolaşıma girdi.

Hindistan vatandaşı Sonu Jaiswal'in ismi, yolcu listesinde yer alıyor.

İDDİALAR DOĞRU

Videonun, 68 yolcusu ve 4 mürettebatıyla düşen Yeti Airlines'a ait uçağın son anlarını gösterdiği iddiası doğru olduğu tespit edildi.

Nepal'de düşen uçakla ilgili yeni detay: Pilot elinden geleni yaptıNepal'de düşen uçakla ilgili yeni detay: Pilot elinden geleni yaptı

Pilot karı koca farklı uçak kazalarında öldü!Pilot karı koca farklı uçak kazalarında öldü!

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hintliler,kurala uymaz.
    Cevapla
  • ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    benim bindiğim uçakta fransız telefon la konuşuyordu....İnerken Uçak çok zorlandı birkaç kere kalkış yapıp öyle inebildi...bİR DAHA BÖYLE BİRŞEYE DENK GELİRSEM UYARIRIM BAKTIM OLMUYOR TELİ KAFASINDA KIRARIM....
    Cevapla
  • tamer 1 yıl önce Şikayet Et
    jammer daha zararlı, baz istasyonundan bile fazla sinyal yayar..
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    cep telefonuna kafayı takanlara : uçaklarda cep telefonu abartıldığ kadar zararlı olmadığı anlaşıldı. ayrıca jammer denilen alet cep telefonundan çok daha fazla baz istasyonu kadar sinyal yayar..
    Cevapla
  • Ferhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Uçak uçarken canlı yayın açmak cahillik değil de nedir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi