Pilot karı koca farklı uçak kazalarında öldü!

Pazar günü Nepal'de düşen uçağın yardımcı pilotu Anju Khatiwada'nın, eşini 16 yıl önce bir uçak kazasında kaybettiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 17.01.2023 06:37 GÜNCELLEME 17.01.2023 09:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Anju Khatiwada, ülkenin son 30 yıldaki en kötü uçak kazasında, Yeti havayollarının 691 sefer sayılı uçuşunun yardımcı pilotuydu.

Kocası Dipak Pokhrel de öldüğünde Yeti Havayolları uçuşunda yardımcı pilotluk yapıyordu ve Anju'yu havacılık alanında kariyer yapmaya teşvik eden onun ölümüydü.

Aile üyesi Santosh Sharma, Anju Khatiwada hakkında "Hayallerini savunan ve kocasının hayallerini gerçekleştiren kararlı bir kadındı" dedi.

EŞİNİN ÖLÜMÜNDEN SONRA PİLOT OLDU

Dipak, Haziran 2006'da batıdaki Jumla kasabasına pirinç ve yiyecek taşıyan pervaneli bir uçağın kokpitindeydi ve düşen uçaktaki 9 kişinin tamamı öldü.

Dört yıl sonra Anju, ABD'de eğitim almak için birçok engeli aşarak pilot olma yolunda ilerledi. Kalifiye olduktan sonra Yeti Airlines'a katıldı.

Bir öncü olan Anju, havayolu tarafından pilot olarak istihdam edilen altı kadından biriydi ve yaklaşık 6 bin 400 saat uçmuştu.

Bu hafta yaşanan trajedi, son on yıllarda yüzlerce kişinin hava kazalarında hayatını kaybettiği Himalaya ülkesinde havayolu güvenliğiyle ilgili tartışmaları yeniden ateşledi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Ülkeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmayınca olmuyor demekki, zorlamamak gerekir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Uçak iniş kalkışları için çok sıkıntılı bir bölge.
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    ikisinin de işi değilmiş demek pilotluk.
    Cevapla
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Taktir diye bisey var
    Cevapla
  • akay sertoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka kardeş kader diye bir şey var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı