İspanya'da kiliseye saldırı: 1 rahip öldürüldü

İspanya'nın güneyindeki Cadiz'in Algeciras ilçesinde iki kiliseye samuray kılıcıyla saldıran bir kişi 1 rahibi öldürdü, 4 kişiyi yaraladı.

İspanya'da kiliseye saldırı: 1 rahip öldürüldü
İspanya'da kiliseye saldırı: 1 rahip öldürüldü
GİRİŞ 26.01.2023 00:00 GÜNCELLEME 26.01.2023 07:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İspanyol basınında verilen bilgilerde, Algeciras'da saat 19.30 (TSİ 21.30) sıralarında iki kiliseye saldıran bir kişinin samuray kılıcıyla bir rahibi öldürdüğü, en az 4 kişiyi de yaraladığı kaydedildi.

Algeciras'ın merkezindeki en büyük kilise olan Nuestra Senora de la Palma'nın rahibi Diego Valencia'nın saldırıdan hemen sonra hayatını kaybettiği bildirildi. Elinde samuray kılıcıyla San İsidro Mahallesi'nde yürüyen ve bir başka kiliseye de saldıran kişinin burada görev yapan rahip ile 3 kişiyi de samuray kılıcıyla yaraladığı aktarıldı.

Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bilgisi paylaşıldı. İspanyol devlet televizyonu RTVE, saldırganın 25 yaşlarında Fas kökenli bir erkek olduğunu ve güvenlik görevlileri tarafından yakalandığını duyurdu.

Görgü tanıkları, saldırganın tartışma sonrasında rahibi samuray kılıcıyla öldürdüğünü söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılığın, terör saldırısı olasılığı üzerinde durduğu aktarıldı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 10
  • Afrika Kölesi 1 yıl önce Şikayet Et
    birileri sürekli ayni Senaryoyu oynuyor ayni Filmi tekrar tekrar izletiyor, bu sefer hangi Müslüman Ülkeyi isgal edecekler, sizce ?
    Cevapla
  • Mehmet Turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    doğru yolu bulamazsan sapkınlık yapmak bu kadar kolay.
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar normal biz yapınca Dünya Ayağa kalkar
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam olacaksınız İslama saldırırsanız bedelini ödersiniz
    Cevapla
  • Franboli 1 yıl önce Şikayet Et
    İslama ve Kuran-a saldırılara ses çıkartmayan 7 li masanın bu duruma vereceği tepkiye dikkat..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı