Japonya'da çığ felaketi: 2 ölü

Japonya'nın Nagano eyaletindeki bir kayak merkezi yakınlarında meydana gelen çığ felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti.

Japonya'da çığ felaketi: 2 ölü
Japonya'da çığ felaketi: 2 ölü
GİRİŞ 30.01.2023 23:03 GÜNCELLEME 31.01.2023 03:48

Japonya'nın Nagano eyaletindeki Norikura Dağı'nda dün çığ düştü. Tsugaike Kogen Kayak Merkezi yakınlarındaki 2 bin 100 rakımlı bölgede bugün yürütülen arama çalışmalarında 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı duyuruldu.

Kimlikleri açıklanmayan 2 yabancı şahsın bu sabah karlar içinde bulundu.

ÇIĞ DÜŞMÜŞTÜ

Otari köyü yakınlarında bulunan Tsugaike Kogen Kayak Merkezi'nin yakınındaki bir bölgede dün çığ felaketi meydana gelmiş, bölgede bulunan 13 kişiden 5'inin çığdan etkilendiği kaydedilmişti. 3 kişinin kendi çabaları ile kurtularak kayak merkezine geri dönmeyi başardığı belirtilirken, 2 kişiden haber alınamadığı kamuoyuna yansımıştı.

BU AY İLK DEĞİL

Geçtiğimiz 13 Ocak'ta ise Japonya'nın Hokkaido eyaletinde bulunan Yotei Dağı'nda çığ düşmüş, Kutchan kasabasına yakın bir bölgede gerçekleşen felakette 1 kişi hayatını kaybetmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı