Miçotakis Türkiye'ye meydan okudu: Savaş olasılığından endişe etmiyorum

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, yine haddini aşan sözler söyledi. Miçotakis, "Türkiye ile savaş olasılığından endişe etmiyorum. Ama tüm bu savaş çığırtkanlığının Türk kamuoyunu zehirlemesinden endişe ediyorum" dedi.

Miçotakis Türkiye'ye meydan okudu: Savaş olasılığından endişe etmiyorum
Miçotakis Türkiye'ye meydan okudu: Savaş olasılığından endişe etmiyorum
GİRİŞ 01.02.2023 03:39 GÜNCELLEME 01.02.2023 03:40
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Japonya ziyareti sırasında medya kuruluşu Nikkei Asia'ya bir mülakat verdi. Miçotakis, Yunanistan-Türkiye ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"NATO ÜYESİYSENİZ TARAFSIZ KALAMAZSINIZ"

Miçotakis, Türkiye'nin Ukrayna politikasına ilişkin "Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmadı. Rusya ile özel ekonomik ilişkilerden büyük faydalar sağladı ve savaşta tarafsız kaldı. Türkiye'nin tutumu NATO'nun pek çok üyesinde hayal kırıklığı ve huzursuzluk yarattı. NATO üyesiyseniz tarafsız kalamazsınız" dedi.

Türkiye'yi bu sözlerle hedef aldı: Erdoğan'a söylüyorum; Bizimle uğraşma sizi ezerizTürkiye'yi bu sözlerle hedef aldı: Erdoğan'a söylüyorum; Bizimle uğraşma sizi ezeriz

"SAVAŞ OLASILIĞINDAN ENDİŞE ETMİYORUM"

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliklere değinen Miçotakis, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ile bir savaş olasılığından endişe etmiyorum. Ancak endişe ettiğim şey, Türk dış politikasının son birkaç yıldır daha revizyonist ve daha saldırgan bir hale gelmesi. Bu durumun, Ukrayna'daki uluslararası hukuk ihlaliyle uğraştığımız bir döneme denk gelmesinin uygunsuz olduğunu düşünüyorum."

"TÜRK KAMUOYUNUN ZEHİRLENMESİNDEN ENDİŞE EDİYORUM"

Miçotakis, "Türkiye tarafında görüp duyduklarınızın pek çoğu seçim öncesi söylemi. Ama tüm bu savaş çığırtkanlığının Türk kamuoyunu zehirlemesinden endişe ediyorum" diye konuştu.

Miçotakis'ten Erdoğan'a 'Bir gece ansızın gelebiliriz' cevabıMiçotakis'ten Erdoğan'a "Bir gece ansızın gelebiliriz" cevabı

YUNANİSTAN'IN UKRAYNA'YA LEOPARD SEVKİYATINI REDDETMESİ

Miçotakis, Yunanistan'ın Ukrayna'ya Leopard sevkiyatını reddetmesine ilişkin de konuştu. Miçotakis "Ukrayna'ya zırhlı araçlar gibi önemli askeri destek sağlıyoruz ama Leopard 2'leri vermeyeceğiz. Çok basit bir nedenden dolayı. Çünkü onlar bizim kendi savunma stratejimiz için son derece gerekli. Şimdiye kadar hep söyledik. Ukrayna'ya destek olmak istiyoruz ama kendi savunmamız pahasına değil" diye konuştu.

S-300'LERİ DE GÖNDERMEYİ REDDETMİŞTİ

Yunanistan, 350 adet Leopard 2 ve 500 adet Leopard 1 ile Avrupa'da en fazla Leopard tankına sahip ülke konumunda. Atina daha önce, elindeki Rus yapımı S-300 füze savunma sistemlerini Ukrayna'ya göndermesine yönelik taleplere de ret yanıtı vermişti.

ERDOĞAN: ÇILGIN TÜRKLER YÜRÜR

20 Ocak'ta Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e seslenmişti vermişti. Erdoğan, "Bak Miçotakis yine sağda solda konuşuyorsun. Şunu iyi bil. Eğer yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür bunu bilesin. Ama akıllı durursan seninle işimiz yok." demişti.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 199
  • hkalem 1 yıl önce Şikayet Et
    haala adb ve ab ye güveniyor o gün gelirse, çipras dedigi olur, abd ve ab yunaistan'in yüzüne bakmaz HA HA HA
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu miço ABD nin köpeği, havlasın diye görevlendirilmiş bir ucube.
    Cevapla
  • ahmet ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bak git oglum ukraynayı örnek al akıllı ol.?
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    yüz vermeyin su salaga kendini nimetten zannediyor. bunlara verilecek en guzel cevap her gün 1 tane ada almaliyiz. egede zaten 3000 3500 tane ada ve adacik var. her gün bir tane
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Miço akıllı bir adam olsa savaştan ve Türkiyeden çekinirdi. Gerçi abd ye kaçar ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!