Çin: Kur'an yakma eylemleri Batının iki yüzlülüğünü gösterdi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, İsveç'teki eylemlerin "bazı Batılı siyasetçilerin inanç özgürlüğü konusundaki iki yüzlülüğünü" gösterdiğini belirtti.

Çin: Kur'an yakma eylemleri Batının iki yüzlülüğünü gösterdi
Çin: Kur'an yakma eylemleri Batının iki yüzlülüğünü gösterdi
GİRİŞ 02.02.2023 15:54 GÜNCELLEME 02.02.2023 15:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, İsveç'te, aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakması ve ardından gelen benzer eylemlerin, "bazı Batılı siyasetçilerin inanç özgürlüğü konusundaki iki yüzlülüğünü" gösterdiğini belirtti.

DİNİ İNANÇLARA SAYGI GÖSTERİLMELİ

Sözcü Mao, Pekin'de düzenlediği günlük basın toplantısında, "Dini inanç özgürlüğüne saygı, uluslararası toplumun yaygın kabulüdür. Müslümanların inancına ve dini duygularına saygı gösterilmelidir." dedi.

Avrupa'da bazı siyasetçilerin Kur'an- Kerim nüshalarını yakma eylemlerine ilişkin haberleri izlediklerine işaret eden Mao, "Bu vakalar, dini inanç özgürlüğüne saygılı olduğunu iddia eden bazı Batılı siyasetçilerin iki yüzlüğünü gösteriyor." ifadesini kullandı.

Mao, Çin'in uygarlıklar arasında diyaloğu savunduğunu, Müslümanların ve diğer dini grupların inanç özgürlüklerinin korunması için İslam ülkeleriyle çalışmayı sürdüreceğini vurguladı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay şerepsiz ler siz kança yüz bin kuran ni yaktiniz ve 17 bin cami i yiktiniz... 3.5 milyon Musulman Türkü halen hapista tutyorsun 1.5 milyonu kayip... aynaya bak Katil Çin!
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet doğru söylemiş..Batı iki yüzlüdür..Amma Çinin kaç yüzü var daha sayamadik...#DoğuTurkistandaZulümVar
    Cevapla
  • Teo Emmi * 1 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan toplumu siyonistlerin tehditi altında inim inim ağlamakta öyleki budist çinin diline bile düştüler
    Cevapla
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Diyene bak. Siz önce kendi ülkenizde insanlara özgürlüklerini verin. Doğu Türkistan da yapılan zulümleri katliamları biliyoruz. Hepiniz aynısınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!