Japonya Rusya'yı Ukrayna üzerinden vuracak... 7,6 milyar dolarlık yardım!

Pasifik’te Kuril Adaları ihtilafından dolayı Rusya ile büyük gerilim yaşayan Japonya Rusya'nın saldırılarını sürdürdüğü Ukrayna'ya 7,6 milyar dolarlık yardım sağlanacağını taahhüt etti.

Japonya Rusya'yı Ukrayna üzerinden vuracak... 7,6 milyar dolarlık yardım!
Japonya Rusya'yı Ukrayna üzerinden vuracak... 7,6 milyar dolarlık yardım!
GİRİŞ 07.04.2023 08:41 GÜNCELLEME 07.04.2023 09:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, Brüksel'deki temasları kapsamında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştü.

Ukrayna'dan Rusya'ya hamle: Kuril Adaları'nı Japonya toprağı kabul ettiUkrayna'dan Rusya'ya hamle: Kuril Adaları'nı Japonya toprağı kabul etti

Bakan Hayaşi, Japon hükümetinin, Rusya'nın saldırılarını sürdürdüğü Ukrayna'ya farklı sektörleri kapsayan 7,6 milyar dolarlık yardım sağlanmasını taahhüt ettiğini aktardı.

Mayısta G7 Liderleri Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak Japon Başbakan, zirveye, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin çevrim içi katılması için davette bulunmuştu.

JAPONYA VERUSYA ARASINDAKİ KURİL ADALARI KRİZİ

İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda Sovyetler Birliği, Japonya'nın Pasifik Okyanusu ile Ohotsk Denizi'ni birbirinden ayıran ve yaklaşık 1300 kilometre boyunca uzanan Kuril Adaları'nı 1945'te ilhak etmişti.

Rusya'dan Japonya'ya gözdağı: Bombardıman uçakları havalandıRusya'dan Japonya'ya gözdağı: Bombardıman uçakları havalandı

Rusya'dan Japonya'ya 77 yıl sonra rest: Anlaşma artık imkansızRusya'dan Japonya'ya 77 yıl sonra rest: Anlaşma artık imkansız

Pasifik’te Rusya’nın elindeki Kuril Adaları ihtilafını çözmeye yönelik Tokyo ile Moskova arasında yürütülen görüşmeler geçen yıl askıya alınmıştı.

KAYNAK: AA, HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • as selam 1 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar ve yahudiler kadar korkak bir millet yoktur.
    Cevapla
  • Netitrebet 1 yıl önce Şikayet Et
    II 'inci Dünya harbinden Almanya ve Japonya nasıl kurtuldu A.B.D den sorusunun görsel yanıtıdır bu. Kendilerine köle ettiler bu 2 devleti. 100 yıldır kendi başlarına karar almazlar, alamazlar.
    Cevapla
  • Baboş 1 yıl önce Şikayet Et
    Japonya ADB nin yamagı zaten hatta filmler de bile konu oluyor kardeş ülke diye şimdi ADB de Japonya üzerinden ortalığı karıştıracak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi