Rusya'dan Japonya'ya 77 yıl sonra rest: Anlaşma artık imkansız

Rusya, Japonya ile yürütülen 2. Dünya Savaşı sonrası barış antlaşması müzakerelerinin yeniden başlamanın imkansız olduğunu açıkladı.

Rusya'dan Japonya'ya 77 yıl sonra rest: Anlaşma artık imkansız
Rusya'dan Japonya'ya 77 yıl sonra rest: Anlaşma artık imkansız
GİRİŞ 14.12.2022 10:29 GÜNCELLEME 14.12.2022 10:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Asya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, St. Petersburg'da düzenlenen uluslararası bir forumda konuştu. Bakan Yardımcısı Rudenko, mevcut koşullar altında Japonya ile barış anlaşması müzakerelerine yeniden başlamanın imkansız olduğunu ifade etti. Rudenko, "Japonya'nın mevcut hükümet politikası, yalnızca barış anlaşması müzakerelerinin değil, aynı zamanda aklımızda olan diğer birçok proje ve anlaşmanın yeniden başlatılmasını imkansız kılıyor" ifadelerini kullandı.

Moskova'nın tavrını Tokyo'nun adımlarının belirleyeceği sinyalini veren Rudenko, "Durum değişene kadar bekleyeceğiz ve sonra ne yapacağımızı düşüneceğiz" şeklinde konuştu.

RUSYA MÜZAKERELERİ ASKIYA ALMIŞTI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz mart ayında Japonya ile yürütülen 2. Dünya Savaşı sonrası barış antlaşması müzakerelerinin askıya alınacağını duyurmuştu. Kararın Japonya’nın Ukrayna konusundaki tek taraflı ve dostça olmayan kısıtlamalarından kaynaklandığı belirtilerek, "bu şartlar altında her iki ülke için de önemli olan bir belgenin imzalanması konusunda görüşme yapılmasının mümkün olmadığı" ifade edilmişti.

2. DÜNYA SAVAŞI'NDAN BERİ GÜNDEMDE

Rusya, Japonya'nın 'Kuzey Toprakları' olarak adlandırdığı Kuril Adaları'nın parçası olan 4 adayı 2. Dünya Savaşı'nın son günlerinde topraklarına katmıştı. Japonya, adaların geri verilmesini 2. Dünya Savaşı'nın bitiminde imzalanamayan barış anlaşmasının imzalanması için şart koşmuştu. 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları başlatmasının ardından Japonya, Batı dünyasına katılarak Rusya'ya karşı bir dizi yaptırım uygularken, gelişmelerin ardından iki ülke arasında süren müzakerelerin geleceği merak konusu olmuştu.

 
KAYNAK: İHA, AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • İslam Sancağı 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya böyle yaparak Japonya'yı daha çok ABD'nin kucağına itiyor, ABD ve Rusya gizli gizli anlaşıyor gibi.
    Cevapla
  • Muhammet 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten daha fazla ne kadar gidebilirki amerikanın kucağına
    Cevapla
  • BalkanTürk 1 yıl önce Şikayet Et
    sende ikinci dünya savaşında atom bombalarını yiyip ağır teslim olma şartlarını imzalamak zorunda kalsaydın sende böyle olurdun yadırgayacak bir durum yok bu demek değildir japon halkı Amerikayı seviyor
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Japonya = ABD ..Bu ülke ABD tarafından hala askeri kontrol altındadır,tıpkı Almanya gibi..Ortada hür bir idare yoktur!Yoksa gidip batının kuyruğuna takılmazdı..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!