Altılı masanın üst düzey yetkilisi: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı dar görüşlülük

Millet İttifakı'na dahil partilerden birinin üst düzey yetkilisi, The Times'a verdiği demeçte, "Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesi dar görüşlülük. Ne kadar esnek olmadıklarını gösteriyor. Her zaman kaybeden adamı aday gösteriyorlar" dedi.

GİRİŞ 09.04.2023 10:16 GÜNCELLEME 09.04.2023 11:45
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Times, 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili bir haber-analiz yayımladı.

Louise Callaghan imzalı haber, "Kemal Kılıçdaroğlu, çocukken bile alışılmadık derecede sessizdi. Altı kardeşi, Türkiye'nin doğusundaki ücra dağlarda yolu bile olmayan taş evlerinin yakınındaki otlaklarda koşuştururken, o sakinliğini korur ve kendini kitap okumaya verirdi. Şimdilerde bu Dersimli kitap kurdu çocuk, Türkiye'nin cumhurbaşkanı olma yarışında, siyasi düşmanı olan aşırı popülist Recep Tayyip Erdoğan'la başa baş gidiyor. Emekli öğretmen ve Kemal'in ağabeyi 76 yaşındaki Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu, çiçek açmış bir ayva ağacının gölgesi altındaki yazlık kulübesinin önünde otururken, 'Şu anda hiç olmadığı kadar yakın. Özgürlük ve demokrasi için kazanmak zorunda' dedi" ifadeleriyle başlıyor.

Haber başlığında Kılıçdaroğlu için, "bilgin" anlamına da gelen "scholar" ifadesi kullanılırken, "Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin 74 yaşındaki akademisyeni Erdoğan defterini kapatmak istiyor" denildi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY GÖSTERİLMESİ DAR GÖRÜŞLÜLÜK"

Millet İttifakı'na dahil partilerden birinin üst düzey yetkilisiyle yapılan görüşmeye de yer verilen analizde, adı verilmeyen bu ismin, "Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesi dar görüşlülük. Ne kadar esnek olmadıklarını gösteriyor. Her zaman kaybeden adamı aday gösteriyorlar" dediği kaydedildi.

Altılı masaya dahil bu ismin sözlerinin aksine, zaman ilerledikçe Kılıçdaroğlu'na desteğin arttığını iddia eden The Times ise, "Ancak, Kılıçdaroğlu'nun destekçileri usta siyasetçinin zamanının geldiğini düşünüyor" yorumu yaptı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 37
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir tarlada karga kovalardı dememişler
    Cevapla
  • sait dicleli 1 yıl önce Şikayet Et
    haha ne bilge adammış kemal ondan bilge olursa benden eştain olur cahalin teki kemal bi ssk yönetemedi nasıl kos koca ölkeyi yünetecek 5 kuyunu güdemez
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dar değil gerizekalıkık olsa:)))
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun anlının gaç garış olduğu sandıkta ölçülerek ögretilecek
    Cevapla
  • enes 1 yıl önce Şikayet Et
    bilge mi haha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Tek kişilik uçan araç 'Hexa', Tokyo'da gösteri uçuşu yaptı
Torbacılıktan çete liderliğine: Son sinyal Şile'den - 17 Mayıs 2024 gazete manşetleri